Fikir7 Manset Haberler

17 Temmuz, 2012

TSK'da Yolsuzluk İddaları


TSK'da Yolsuzluk İddaları
26 09 2007


İfadeleriyle Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'i demir parmaklıklar arkasına gönderen Albay Bahri Mısırlı yeni yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi.
Verdiği ifadelerin ardından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'i demir parmaklıklar arkasına gönderen Albay Bahri Mısırlı yeni yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Mısırlı'ya göre Erdil'in ardından da rüşvet ve yolsuzluk sürmüş

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılanan ve hapse girdikten sonra mahkemede verdiği ifadelerle emekli Oramiral İlhami Erdil'in sanık sandalyesine oturmasına ve hapse girmesine neden olan Albay Bahri Mısırlı, yine önemli iddialarda bulundu. Hazineyi 30 bin YTL zarara uğrattığı gerekçesiybe hakkında dava açılan Albay Bahri Mısırlı, mahkemeye cevap dilekçesi gönderdi.

Mısırlı'nın mahkemeye sunduğu dilekçe, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda bugüne kadar yaşanan süreçle ilgili ciddi iddialar yer alıyor: 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin ardından Deniz Kuvvetleri bünyesinde depremden zarar gören birliklerin yeniden yapılanması için malzeme alımından Deniz Kuvvetleri Lojistik Başkanı Tümamiral Ömer Esentürk ve ekibinin sorumlu olduğunu belirten Mısırlı'ya göre, Esentürk zamanında, Deniz Kuvvetleri bünyesinde çok büyük oranda yolsuzluklar, usulsüzlükler yapıldı ve devlet trilyonlarca zarara uğratıldı.

Albay Bahri Mısırlı, Oramiral İlhami Erdil'in 2001'de emekli olmasının ardından, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sağlık Daire Başkanı Kurmay Albay Tarık Durutürk'le birlikte, yanına gittikleri yeni Kuvvet Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya'ya, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'ndaki bütün yolsuzlukları içeren klasörleri teslim etti.
Oramiral Alpakaya, yaptıkları çalışma için Albay Mısırlı ve Albay Durutürk'e teşekkür etti.

KOMUTANI PARA SUSTURDU
Oramiral Alpkaya, Deniz Kuvvetlerini trilyonlarca lira zarara uğratan Lojistik Başkanı Tümamiral Ömer Esentürk ve ekibi hakkında derhal soruşturma başlatacağını da söyledi.
Ancak her nedense soruşturma açmadı. Albay Mısırlı, Esentürk hakkında soruşturma açılmamasını, dilekçesinde, "Esentürk'ün Oramiral Bülent Alpkaya'ya, çok yüklü miktarda para vererek soruşturmayı engellediğini öğrendik" ifadesiyle dile getirdi. 

Yeni Şafak