Fikir7 Manset Haberler

30 Mart, 2007

2. BOGAZ


izmit depreminin deniz kuvvetleri ana karargahinda tesadüfen patlayan sismik bombasinin tetiklendigini defalarca yazmis, okuyucularimdan negatif tepkiler almistim.
Deprem sonrasi matrmara denizi yüzeyinde bulunarak toplanilan parcalar sismik bombasi parcalari idi ve bu parcalar genel kurmay baskanligi tarafindan toplanarak, piyasadan kaldirtildi.
Deprem sonrasi marmara denizinde hicbir ülkenin sismik arastirma gemilerinin arastirma yapmalarina da izin verilmemisti MGK tarafindan.
Karadeniz ile Marmara denizleri arasinda bilinen bir fay hatti yoktu ve bu depremle yeni bir fay hattinin burada olustugu artik ortada.
Bu bombayi Türkiye´ye Cevik Bir pasanin araciligi ile getirdiler ve bu bombanin Türkiye´de teslimati yapiliyordu deprem gecesi. Bu esnada Gölcük Üssünde 6 ya yakin general ve 6.000 e yakinda israil askeri bir tören icin buradaydilar.
Bomba tesadüfen mi yoksa bilincli olarak mi patlatildi, hususunda bir fikir yürütmem mümkün degildir.
Bu yapay depremin ardindan Karadeniz ve Marmara denizlerini birlestirecek bir cizgide yeni göller olustu. Mevcut göller büyüdü. Neredeyse Marmara ve Karadeniz arasinda bir baglanti olustuydu. Bu aradaki göllerin deniz seviyesinden asagida olmalari, denizlerle baglantida olmalari, bunlarin yavas yavas denizlerden su alarak, denizler seviyesine yükselmesi kacinilmaz olacakti.
Bildigim tek sey Karadeniz ile Marmara denizi arasinda yeni bir bogazin varligina ihtiyac duyuldugudur dis gücler tarafindan.
O zamanki bu iddialarimi teyid eden asagidaki bir haberi, oldugu gibi yayinliyorum.
****

İstanbul'un Anadolu Yakası ada olacak Türkiye’de bugünlerde kuraklık ve su kaynaklarının azalmasıyla hissedilen küresel ısınmaya karşı herkes değişik senaryolar üretirken, Kocaeli Sanayi Odası’nın yaptırdığı tesbit şaşırtıcı:
30 Mart 2007

Türkiye’de bugünlerde kuraklık ve su kaynaklarının azalmasıyla hissedilen küresel ısınmaya karşı herkes değişik senaryolar üretirken, Kocaeli Sanayi Odası’nın yaptırdığı tesbitlere göre de ısının 2.4 derece artması halinde, İstanbul’un Anadolu yakası ile Kocaeli’nin bulunduğu yarımada, adaya dönüşecek.
Hazırlanan senaryoya göre Sakarya Nehri Sapanca Gölü ile Sapanca Gölü de İzmit Körfezi ile birleşecek.
Kocaeli Sanayi Odası’nda yapılan bir toplantıda Oda Başkanı Yılmaz Kanbak, küresel ısınma ve su sorununu ele aldı. Kanbak’a göre, sadece 2 derecelik bir artışın bile dünya nüfusunun yarısının susuz kalması anlamına geliyor. Isının 2.4 derece artması halinde ise İstanbul’un Anadolu yakası ve Kocaeli’nin bulunduğu bölge yarımadadan adaya dönüşecek.
Bu durumda, denizlerdeki sular yükseleceğinden Sakarya Nehri Sapanca Gölü ile Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi ile birleşecek. Kıyı şeritleri su altında kalacak. Sakarya Ovası da büyük ölçüde ortadan kalkacak.Milliyet

Hiç yorum yok: