Fikir7 Manset Haberler

01 Nisan, 2007

Halksiz Cumhuriyetciler

Mevcut cumhursuz CUMHURiYET´e CUMHURiYET diyen sahte CUMHURiYETCiLER; bu sahte Cumhuriyeti sahiplenmekte olduklarini belirtmek icin Izmir Tandogan Meydaninda toplandilar.
Bu sahte CUMHURiYET´e sahip cikmadigini, hakiki CUMHUR´a dayali CUMHURiYET istedigini gösterdi halk bu mitinge katilmayarak.
Bu CUMHURiYET; 23 Nisan 1923 te kuruldugundan bugüne kadar CUMHURSUZ idi ve halen darbecilerin baskisi altinda CUMHURSUZ birakilmaktadir.
Halkin CUMHURiYETi yok yani...
Haberalinti asagida
******

İzmir'de Cumhuriyet'e bağlılık mitingi İzmir Gündoğdu Meydanı'nda, İzmir'de şubesi bulunan sivil toplum kuruluşları tarafından 'Bayrak ve cumhuriyete bağlılık mitingi' düzenlendi.


Mitingde, demokrasi ve cumhuriyet kazanımlarının sahiplenilmesi ve bu konudaki toplumsal mutabakatın önemi vurgulandı. Düzenlenen mitinge çok sayıda sivil toplum örgütü katılırken, CHP, DYP, DSP, İP, Halkın Yükseliş Partisi (HYP), Genç Parti (GP) ve Hür Parti (HP) üyeleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren mitinge katılan 500 kadar vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar attı ve bir ozan eşliğinde şarkılar söyledi.
Mitingde konuşma yapan Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Hasan Ali Kızılırmak, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Saldıray Hakbilen, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Şermin Akman'ın ardından kürsüye çıkan Ege-Anadolu Sivil Toplum Örgütü (ESTOB) Genel Başkanı Hızır Mürtezaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk bayrağına sonsuza kadar sahip çıkacaklarını belirtti. Başkan Mürtezaoğlu, "Mustafa Kemal'in bağımsızlık ilkelerinden asla kopmayacağız. Her zaman laik, demokrat Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olacağız. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için de adayların bir an önce açıklanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yapılan mitingde sıkı güvenlik önlemleri alan yaklaşık 150 polis memuru, katılan herkesin üstünü aradı. Mitingin tamamlanmasının ardından katılanlar olaysız bir şekilde Gündoğdu Meydanı'ndan ayrıldı.
(İHA)

Hiç yorum yok: