Fikir7 Manset Haberler

07 Ağustos, 2007

Mayınların altından petrol fışkırdı


Mayınların altından petrol fışkırdı.

Neden mayinlar dösenmisti Suriye sinirina ?


Bu ülkeyi ve bu Vatani düsmanlardan kurtardiklarini iddia eden Vatan Hainlerinin bir bir yalanlari ortaya cikiyor.

Mayinlar kalkinca, bu ülkenin 1922 den beri peterolsüz yasamalarinin nedenleride ortaya cikiyor.

Abdulhamit döneminde yapilan arastirmalarda da bu gercekler ögrenildi. Bu bilgiler ise Abdulhamid´i kizil Sultan ilan edip, devirenler tarafinddanda sümenalti edildiler.


Tüm bu bilgiler bu milletten saklandi, betrol bölgelerine mayin dösenerekte, buralarda aramalarin önü kesildi.


Nereye el atilsa bu Milletin ve bu Vatanin kendilerini kahraman ilan edip, yutturanlar tarafindan satildigi ortaya cikiyor tek tek...


*****


Suriye sınırının sıfır noktasında mayınların temizlendiği alanlara açılan 25 kuyunun 21'inden petrol çıktı. 6 karakolun bahçesine açılan kuyulardan da petrol fışkırdı.

07 Ağustos 2007 09:22


ARİF ARSLAN'ın haberi


TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, Suriye sınırının sıfır noktasında mayınların temizlendiği alanlara açtığı 25 kuyudan 21'inde petrol buldu. TPAO, 2005'te Mardin Nusaybin'de Suriye sınırına sıfır noktasında bulunan mayınlı alanlarda başlattığı petrol arama çalışmalarında başarıya ulaştı.
Tel örgülerle çevrili ve kırmızı renkli "mayın" yazılı levhaların asıldığı Çamurlu, Batı Kozluca ve Sınırtepe bölgelerinde açılan 25 kuyudan 21'inde petrol bulunurken, güvenlik güçlerinin görev yaptığı karakolların bahçelerine de petrol aramak için kuyu açıldı. 6 karakolun bahçesine açılan kuyulardan da günde 50 varil petrol üretimi elde edildi.
Sınırda açılan kuyulardan günde 2 bin 400 varil petrol çıkarılırken, Türkiye'nin kendi topraklarına giden damardan petrol çıkardığını gören Suriye de, hemen her kuyunun karşısına bir kuyu açarak petrol çıkarmaya başladı. 'Odamızı da kazın'
TPAO Batman Bölge Müdürü Bayram Kara, bölgede 10 kuyu daha açmayı hedeflediklerini belirterek, "Bazı karakol bahçelerine de kuyu açtık. Güvenlik görevlilerimiz bize büyük kolaylık sağlıyor. Karakolda görev yapan bazı komutanlarımız, 'Eğer petrol varsa, odalarımızı kazıp petrol aramanız için vermeye hazırız' diyor. Bu da işimizi kolaylaştırıyor. Mayınların temizlenmesiyle bölgede kuyu sayımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.
TPAO'nun mayınlı alanlarda açtığı kuyularda petrolün yanı sıra doğalgaz da çıkarılırken, bu doğalgazın 30 bin metreküpünün satıldığı, 15 bin metreküplük bölümünün de TPAO'nun bazı kuyularında kullanıldığı kaydedildi. Kuyulardan çıkarılan bu doğalgazın Mardin Çimento, Mersan Kireç ve Nusaybin YİBO'ya verildiği de dile getirildi. Bu arada, mayınlı alanlardaki otlara Suriye tarafından alev sıçraması ihtimaline karşı hemen her gün otlar biçilerek temizlenmeye başlandı. Yetkililer, çıkabilecek bir yangının büyümesi halinde mayınlı alanlarda söndürme çalışmalarının imkansız olduğuna, bu nedenle otların biçildiğine dikkati çekti. Yılda 876 bin varil petrol TPAO, Suriye sınırında iki yıldan bu yana açtığı 25 kuyudan 21'inde petrol çıkarıyor. Son dönemde bu kuyulardan elde edilen petrol miktarında dikkat çekici bir artış yaşandı. Sınırda yapılan sondaj çalışmaları sonucunda günlük 1750 varil (1 varil yaklaşık 0.7 tona denk geliyor) olan üretim 2 bin 400 varile kadar çıktı. TPAO yetkilileri, söz konusu üretim artışını hem sondaj çalışmalarının yoğunlaşmasına, hem de artan hava sıcaklıklarına bağladı. Yetkililer kuyulardan petrol çıkarmanın sıcak havalarda artan "akışkanlık" nedeniyle kolaylaştığını ifade etti.
Suriye sınırında yıl boyunca aynı kapasitede üretim yapılması halinde, kuyuların yıllık üretime katkısı 876 bin varile denk geliyor. Yetkililer, enerji tüketiminin gösterdiği artış dikkate alındığında bu üretim miktarının küçümsenemeyecek boyutta olduğunu ifade ediyor. TPAO yetkililerine göre, Türkiye 2006'da 6 milyon 863 bin 457 varil ham petrol üretimi yaptı. Bu rakamın 2007'de 7 milyon 158 bin 940 varile ulaşması bekleniyor. Türkiye yılda yaklaşık 30 milyon ton petrol tüketiyor. Ancak geçen yılın verilerine göre üretimin tüketimi karşılama oranı yüzde 15'te kalıyor. Milliyet

Hiç yorum yok: