Fikir7 Manset Haberler

05 Ağustos, 2007

Veli Kücük...Derin Devletin derin adami...




05 Aug 2006


Bu zincirden de Veli Küçük adı çıktı
Susurluk ile birlikte adı hemen her kirli işler ağında zikredilen ve garip bir şekilde tüm zanlılarla tanış çıkan Veli Küçük’ün adı Ümraniyede bulunan bombalara da karıştı.19 Haziran 2007 08:04
Ümraniye’deki bir evin çatısında sandığa gizlenmiş halde bulunan 27 el bombasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk’ün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor. Polis dün de Kemal Abluk’u gözaltına aldı. Böylece olayla ilgili olarak gözaltı sayısı üçe çıktı.‘TEKİNİN SAĞ KOLU’ El bombalarının sahibi olduğu belirtilen emekli astsubay Oktay Yıldırım ile ev sahibi Mehmet Demirtaş ve yeğeni Ali Yiğit’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından Demirtaş’ın “Yıldırım, Muzaffer Tekin’in sağ koluydu demesinin ardından gözaltılar başladı.TEKİN, VELİ KÜÇÜK KONUSUNDA SUSUYORSusurluk olayları, Danıştay saldırısı ile Hrant Dink cinayetinde adı geçen Veli Küçük’ün geçtiğimiz gün Ümraniye’de bir evde bulunan 27 taarruz ve savunma tipi el bombası soruşturmasından sonra da gözaltına alınan kişilerle irtibatı olduğu iddia edilmişti. Zanlıların Veli Küçük ile ilgili soruları özenle cevapladıkları belirtiliyor. Muzaffer Tekin’in ise Veli Küçük soruları karşısında susma hakkını kullandığı iddia edildi.
ERGENEKON BİLGİLERİNE ULAŞILDI Bombaların sahibi olduğu öne sürülen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli astsubay Oktay Yıldırım’ın evinde, son dönemde varlığı hep tartışılan Ergenekon isimli yapılanmayla ilgili olarak bazı bilgilere ulaşıldığı iddia edildi. Yasadışı ancak sistem içinde bir yapılanma olduğu iddia edilen Ergenekon örgüdenmesi; Danıştay saldırısı, Atabeyler operasyonu, Şemdinli olayları ve Hrant Dink cinayeti sonrasında gündeme taşınmıştı.
(Birgün)

Hiç yorum yok: