Fikir7 Manset Haberler

18 Temmuz, 2005

DEVLET ? DERiN DEVLET ?

mim

DERiN DEVLET - MiT - JiTEM - BND - Verfassungsschutz

Sayin Delikanlim,

"BAZI OLAYLARI, DERİN DEVLETİN KENDİSİ YÖNETİYOR" diyorsun. Bunda haklisiniz.
Ama -bazi olaylar- midir bu olaylar, yoksa, bu devletin herseyini mi kapsiyor bunlar ?
Yoksa bu devletin tümümü derin devlet tarafindan yönetiliyor ?
Yoksa AKP Hükumeti de diger hükumetler gibi, bu DERiN DEVLET´ in mi emrinde ?
Bu sorulara benim yanitim: E V E T tir.

"BUNA NASIL DUR DİYEBİLECEKSİN Kİ ?" diye soruyorsunuz.
"AB ye girmekle" diye cevap veriyorum size.
Bildigin üzere 85 yildan beri bu ülkede, askeri darbelerle, her türlü HÜRRIYET-DEMOKRASi cigliklari bastirilmistir.
Hainler icerde ve derhal kendilerine bir darbeci General bulabilmektedirler.
AB ye girerken, bu Askeri güc, askerin elinden alinacaktir.
Eger halkin sectiklerinin elinde, bu ülkeyi yönetme hakki olursa ki-bugün yoktur- DEMOKRASi ve HÜRRIYET tecelli edebilir.
Ben bu CUNTA cilara, demokratik platformlarda her alanda savas actim.
Sende katil !!!

"ALATTİN CAKICININ AÇIKLAMASINI DUYDUNMU ?
BU AÇIKLAMALIRINA NE DEMELİ ?
DERİN DEVLETİN İYİ OLDUGUNDAN BAHSEDİYOR HER ÜLKEDE OLMASINI İSTİYOR" diyorsunuz. "Her ülkede derin devlet vardir ve olmalidir" fikrine bende katiliyorum. Derin devlet, tüm AB ülkelerinde de vardir. Demokrasi, hudutlari cok uzaklara kadar gidebilen özgürlükleri getirir. AB ye girdiginizde, bunu sizde yasayacaksiniz. Fakat bu özgürlükleri su´istimal eden insanlara karsi devletin kendisini daima kanunlarla koruyamayacagini da göreceksiniz. Iste bunun icin derin devlet gereklidir. Fakat Alaaddin Cakicinin istedigi derin devlet bu degildir.
Almanya´da BND, Verfassungsschutz gibi (MiT , JiTEM benzeri) kuruluslar vardir. Bunlar Hükumetin emrinde görev yaparlar, TR de ise MiT ve JiTEM Askeriyenin emrinde görev yaparlar. Darbelerinde Askeriyeden geldigini de bu arada unutma. Yani hersey yan-yana koydugun zaman. TR deki derin devletin, belirli bir JUNTA ya hizmet ettigini, devlete hizmet etmedigini tespit edersin.
"BU KONU HAKKINDA BENİ AYDINLATABİLİRMİSİN BEN BU OLAYLARI ARAŞTIRDIKÇA KARIŞTIRIYORUM NEDENSE" diyorsun.
Bu olaylar, o kadar komplike ki, sagda ve solda militan olan, adam öldüren, politikaya giren, milletvekili olanlar dahi, perdenin arkasini zor görebildiler.Bu perdenin arkasini ben tamamen görüyorum.Sorularini cekinmeden sorabilirsin.
Selam

poyrazzz
18/02/2005 : 14:29:29

Ben Türkiye´nin neyi nasıl ve hangi şekilerde yönetildiğini merak ederim bakın ermeni ırkları tükiyenin muş ilinde birçok etkşinlikler yapmıştır anlayacağınız kaleyi içten fethediyorlar küçükten başlayıp birçok yerleri alırlar.
M.YALÇIN Ülke: Türkiye Yazılar: 4

mim
19/02/2005 : 00:37:17

Sayin Dostum,
Suursuz bir toplumda herseyi yapmak ve basarmak mümkündür. Misyonerler, kendi ülkelerdeki hicbir müslümani hristiyanlastiramazken, TR de hristiyanlastirabilmektedirler.
Her zaman dedigim gibi, bos testi, bos duramaz, illaki doldurulur.Ermeni, misyoner, yahudi, vs...bunlardan korkun.
Pek yakinda bu vatan eldende gidecek, eger bu cigliklara kulak verilmezse !!!

necdet

MİM SENİN GONTRA GERİLLA HAKKINDA BİLGİN VARMI ?
KONTRA GERİLLAYLA NE GİBİ BAGLANTIN VAR ?
YEŞİL.COM HAKKINDA BİLGİN VARMI ?
BUNUNLA İLGİLİ YAZILAR ÇIKACAKMIŞ DOGRUMU SAYGILARLA
Ülke: Türkiye
Yazılar: 12

mim
22/02/2005 : 22:36:37

Kontrgerilla örgütü hususunda, A dan Z ye kadar herseyi biliyorum.
Yesil.com´un palavralarina bakma..
Bu site, perincekcilerin (onun arkasindaki afrika generallerinin) sitesi olup, dini bütün olmayan alevileri birlestirmek icin kuruldu.
Yesil denen adamda bu teskilatta yillarca hizmet verdi ama sonunda TSK ya ispiyoncu olarak calismasinin mükafatini, canini kurtarmakla buldu. Ispiyoncudur kendisi.
Agar´da onun takimindadir. En iyi dostu da odur. Orada yazilar ciktiginda, buraya getirirsen, kanunlarin bana izin verdigi hudutlar dahilinde bu konuya girerim.
Sözü gecen site´de yazilarima cevap verilmiyor. Yayinlasalar, hedeflerinden olacaklar.
Ülke: Türkiye
Yazılar: 1835

bodhisatva
06/03/2005 : 18:05:52

Sayin mim

Burada yazan insanlar sizi soru sorulacak ve danışabilecek bir merci gibi görüyorlar . Sizcede bu garip durum büyük toplumumuzun düştüğü halleri gözler önüne sermiyor mu Sizin açınızdan traji-komik bir durum olsa gerek . Demek halkımız o kadar bilgisiz ve çaresiz ki, bir internet sitesinde daha hiç görüp hakkında fikir edinemedikleri, hakkında hiçbirşey bilmedikleri bilinmez bir kaleme, yani sizin gibi bir fikir adamina en hayati konularda danışıyorlar. Bu gerçekten çok ilginç ve manidardir. Sürekli tartışmaların merkezindesiniz bu bilginizden mi meydana geliyor yoksa halkızımızın (doğru veya yanlış)bilgi eksikliğindenmi ne dersiniz birde genel olarak sorunlarla ilgili ab dışında herhangi bir çözüm öneriniz varsa yazmanızı bekliyorum bu gerçekten çok ilgimi çekecektir ha eğer yaksa düşünceleriniz anlattıklarınız ve çözüm önerilerinizde büyük bir çelişki vardır demektir yani sizin yaptığınız 'kuzuyu kurda emanet etmek'ten başka birşey olamayacaktır çünkü bu global aktörler birbirlerinin bağırlarından koparak hayat bulmuşlardır onları farklı kılan nedirki?(ab ülkelrinin eski sömürgelerinde hala yapmakta oduklarından bahsediyorum bunun bize yapılandan hiçbir farkı yoktur.) YTM
Ülke: Türkiye
Yazılar: 17

mim
07/03/2005 : 01:40:14

Sayin Dostum,
Halkimiz cahil degildir.
Ama halkimiz Türkiye hudutlari icerisinde bilgisiz birakilmistir. Ben sikildim bu hudutlarla hudutlanmaktan ve acildim yurt disina ve dünyaya..
Istedigim kadar bilgiyi bulabildim, okudum, karsilastirdim benimkilerle ve neticeye gelebilmek icin bir prozes yaptim beynimde.
Anlamadigim herseyi sordum, ögrendim.
Hicbir professör, konusuna devam edemedi, ben bir noktayi anlamadan.
23 semester Üniversite tahsili,
64 bulus,
4 dünya turu var arkamda...
Domuz eti dahi yedim, yiyenleri anlayabilmek icin her alanda.
Bir avrupali´nin, bir batilinin beyaz dedigi zaman, beyazi düsünmedigini, beyazi göstererek siyahi yedirmek istedigini ögrendim. Yani insanlar, duyulmak isteneni söylerler. Hedef ama bu degildir ve bellidir.
Ben batilinin kursaginda neyin yattigini bilir ve batili lisanlari, yahudi metotlari ile kullanarak, batililari dahi ciril-ciplak soyarim. Adimin önüne Yahudi kelimesini eklemistir bu nedenle bazi camaatler.
Yahudiyi dahi kazziklarim.
Birazcik abarti gibi görünsede dahi, ben buyum.
Avrupada, maliyenin gazabindan bir sirketi kurtarabilecek kapasitede olan cok ender insanlardan birisiyim.
Yine Türkiye´de 10´un üzerindeki sirketi, holdingi, derin devletin gazabindan kurtaranda benim.
Bunlardan bahsetmeyi sevmem aslinda ama mademki sordunuz, mecburiyetten yazdim.
Iyi bir matematikci, analist, cözümcü bir insanim.
Bende alternatif her zaman vardir. Alternatiflerin ideal olmalari, günün sartlari altindadir.
AB secenegi konusunda, defalarca görüslerimi belirttim.
Demokrasiyi ikame edip, derin devleti cökertebilirsek, AB ye ihtiyacimiz büyük bir ölcüde azalir, yoktur. Hatta AB ye girmemize dahi gerek kalmaz.
Bugünkü hükumetle, iktidar olmasa dahi, bu hususta ayni görüsü paylasiyorum.
Derin devlete karsi her türlü aracla mücadeleyi veren, ilk raundlarda kaybeden eski devrimcilerdenim.
Devrimcilik yerini, demokratliga birakti, zira Avrupada icinde yillarca yasadigim demokrasinin, her türlü ideolojiden üstün oldugunu tespit ettim.
Ben eski ülkücülerdenim ayni zamanda..
Yani siyahida beyazida sevdim ve yasadim zamaninda...
Bir fikre saplanip, kalmam.
Eger bir alternatifim yoksa, birseye karsi gelmem.
Türk Dili ve Alfabesi hususunda cok yazilarim vardir. Alternatifleri, cözümleri göstermedim tam olarak simdiye kadar.
Istedim ki bu insanlar, cözümleri arasinlar. Ama burada belirteyim ki, 8 e yakin Türki ülkede yasadim kisa sürelerde.
Anadoluda yasayan Türklerin kendini milliyetci olarak yutturan cumhuriyetcilerin, gercekte milliyetci olmadiklarini, milliyetci olsa idiler, bu türki ülkelerde Türkceyi arastirip, eksiklerimizi bu ülkeye getirebilirlerdi.
Ama bu yapilmamis. Neden ?
Bu konuyu burada birakip, özetlemek istersem;
Türkcenin 2 yillik bir süre icerisinde 120.000 türkce kelime ile ve 36 harfle derhal zenginlestirilebilecegini söyleyebilirim. Bizim dilimizin kasitli olarak(emperyalistik sömürü icin) basit birakildigina inaniyorum.
Kabul edersiniz ki, kendi bildiklerinden bile süphe duyan bir skeptiker var karsinizda ve absolut bir sey tanimaz. Benim dogrularim ve yanlislarim canlidirlar, günden-güne degisebilirler. Ben hicbirseyin tabu, degismez olduguna inanmam. Çeliskilerim vardir ve buda güzeldir. Yanlisi, dogru kabul etmissem zamaninda, bir cogunuzun yaptigi gibi ve görmüs isem yanlis oldugunu, söylerim, kabul ederim yanlis oldugunu. Inad etmem. Ama dogrularimi da yine yanlislarimi irdeledigim gibi irdeler ve irdeleyenleri de severim.Fikirlerime karsi olan insanlari severim ama fikirsiz, blabla yapanlardan nefret eder, onlarla -belirli ikazlari yaptiktan sonra- bir konuyu tartismamakla(ignorasyonla) onlari cezalandiririm. Ben her zaman oldugu gibi tekrarliyorum: eksiyi ve artiyi esit ölcüde severim.
Gelelim AB konusuna tekrar: Ekmegimi; mali konularda cözümler(bilgi, akil, cözüm)) satarak kazanirim Avrupada ve Türkiye´de...
Ne avrupalinin, nede yahudinin beni kazziklayamayacagini, onlari icten taniyarak ve onlarin metotlarini ögrenerek, pratiklestirdim.
Rizikoya girmeden, hicbir seyin elde edilemeyecegini bilirim. Rizikolarin, riziko yönetim sistemleri ile yönetilebilecegini, rizikolarin, kazanclara % 90 dogrulukla dönüstürülebilecegini bilirim.
AB nin basini cekenlerin, eski sömürücüler olduklarini biliyorum.
Ben AB´lilerin bizi sevdiklerini de söylemiyorum. Bizi kazziga oturtmak istediklerini de biliyorum. Ama yine ben onlara "HODRi MEYDAN" dedim ve diyorum tek basima...Oturtan, oturtana helal olsun !!!
80 milyon nüfusumuz var. 30 yil sonra 160 milyon. Bu demektir ki, 30 yil sonra AB parlementosunun % 60 sandalyesi bizim altimizda.Çünkü AB deki tüm ülkelerin nüfuslari 30 yil sonra bugünkü nüfusun yarisi olacaktir. Istatistikler bunu gösteriyor. Avrupada yasayan Türkler, nüfus silahi ile kölelikten kurtulup % 90 AB haklari olan Avrupali oldular. Bu en büyük silahtir. Unutmayin. Avrupali Türkler, Türkmüdürler ? sorunuza verebilecegim yanitim: EVET ama AB akzenti ile...
Almancayi ana dili yapmis milliyetci, müslüman Türkler. Hatta anadoludakilerden daha fazla...
Eger AB den baska bir alternatif sunabiliyorsaniz buyrun !!!
Unutmayin ki, ben ABD ve onun uzantisi olan DERIN DEVLETI yok etmek icin AB diyorum.
Ülke: Türkiye
Yazılar: 1835

bulgar

07/03/2005 : 12:52:31

mim sana sorum ben mit'e girmek isredim beni almadılar şimdi aklımda bir şey var mit e girmek için ya islami cihat yada hizbullaha girmeye calışacam bazı numaralar buldum sence bura girmem akıl mantıga sırarmı yokasa ölümümü imzalamış mı olurum neyapayım benim tek amacım isparattı o da olmadı maddi durumun zatan okadar iyi degil bunu yapmalımıyım bir yol söyle
Ülke: Türkiye
Yazılar: 12

bodhisatva

07/03/2005 : 17:10:29

Tabiki sunabirilirim sadece komşularımızla ticaret yapsak 20 milyar $ ek gelir elde ederiz 6 milyon vergi mükellefi 40 milyon seçmen var (bedavacı seçmen)bu sayıyı 11 milyona çıkarırsanız alın size bir 3-5 milyar $ daha gümrük birliğinin karşılıklı ithalat ihracat dengesi aleyhimize 48 milyar $ dir bu anlaşmayla tr açık pazara dönüştürülmüştür söylermisiniz bana bizden başka hangi ülke (malta ve san marino nüfusları 2mil. geçmez)böyle bir çılgınlık yapıp gb ye girmiştir galiba farkında değilsiniz sizin orada düdüklüyorum diye övündükleriniz avrupalılar değil sizin milletinizin ta kendisidir sakın onlar sizi düdüklüyor olmasın, ne dersiniz sayın mim :)?
sizin paranızı size geriye vererek onları düdüklediğinizi zanettmenizi ister bunlar bu çok eski bir oyundur neyse hepimize geçmiş olsun ozaman:) YTM
Ülke: Türkiye
Yazılar: 17

mim

07/03/2005 : 19:59:42

Sayin bulgar,
Bulundugun köy, kasaba veya sehirde askeri birliklere bagli bazi sivil istihbarat birimleri vardir.
Bunlarin vazifeleri, caktirmadan halki fislemektir. Bunlarla isbirligine girip, sana en yakin olan anani, babani, kardeslerini ve akrabalarini gammazlama ile ise baslayacaksin.
Bulundugun yerde halkin icerisine kendini entegre ederek, gammazlayacak, fisleyeceksin. Basarili oldugunda diger birimlere sevkiyatin yapilacak ve bir gün bakmissin MIT´in icerisindesin.
Bildigin üzere tüm istihbarat birimleri Askeriyenin elindedir. Seceneklerden birisi budur.
Ikinci secenek ise Suriye, Ürdün üzerinden Irak´a gecmek ve orada direnise katilmaktir. Iyi para veriyorlar.Dogru veya yanlis..senin bilecegin bir is....
Ülke: Türkiye
Yazılar: 1835

mim

07/03/2005 : 20:22:21

Sayin bodhisatva,
"tabiki sunabirilirim sadece komşularımızla ticaret yapsak 20 milyar $ ek gelir elde ederiz" diyorsunuz.
Madem mümkünmüste, neden yapmadiniz bugüne kadar ?
TC´nin dogusundaki devletleri adam yerine koydumu senin devletin ki, mal satasin, mal alasin. Bu ticaret 2,5 yil önce baslatildi degil mi ?
Yine TR´nin AB ye girmesini isteyen bu hükumet tarafindan.Hem bu ticaret hacmi ile 80 milyonluk ülke beslenebilir mi ?
Dünyaya acilmak gerekiyor."6 milyon vergi mükellefi 40 milyon seçmen var (bedavacı seçmen)bu sayıyı 11 milyona çıkarırsanız alın size bir 3-5 milyar $ daha" diyorsunuz. Ne demek istediginiz anlasilmiyor."gümrük birliğinin karşılıklı ithalat ihracat dengesi aleyhimize 48 milyar $ dir bu anlaşmayla tr açık pazara dönüştürülmüştür" diyorsunuz.
Size daha önce söylemistim. Artilarsiz, eksiler. Eksilersiz artilar yoktur. Bu eksi yönlerinden birisi sadece.
Nerede diger eksiler ve nerede artilar. Neden tek gözle bakiyorsunuz dünyaya. Gerceklerse, hepsi masaya lütfen."söylermisiniz bana bizden başka hangi ülke (malta ve san marino nüfusları 2mil. geçmez)böyle bir çılgınlık yapıp AB ye girmiştir?" diye soruyorsunuz.
Su anda 25 ülke girmis, 10 tane daha sirada bekliyor...
Bu ülkelerin hepsinde bu gümrük mevzuati aynen kullanilmaktadir. Zannedersem bu Gümrük birligi olayini anlamamissiniz.
ör: TR´ye Almanyadan giren maldan TR, kendi KDV miktarinca ithal vergisi alir.TR den Almanya´ya giren maldan, Alman gümrügü KDV (MwSt) alir. Yani karsilikli ticarette mallar yaklasik % 16-18 arasinda pahalilasir.
Eger ihracatiniz, ithalatinizdan az ise, tabiidir ki, bütcenizde aciklar ölacaktir.
AB ye girdiginizde ise, bu KDV ler Gümrükler kalkacaktir.
"galiba farkında değilsiniz sizin orada düdüklüyorum diye övündükleriniz avrupalılar değil sizin milletinizin ta kendisidir" diyorsunuz.
Benim vatandasim devlet degildir ki Avrupada !!! Ben, Türk icin, Türkün düsmanini düdükler ve vatandasima da düdüklettirtirim."sakın onlar sizi düdüklüyor olmasın," sorusuna gelince: Ticarette daima karsilikli düdükleme, düdüklenme vardir. Mühim olan, neticedir."sizin paranızı size geriye vererek onları düdüklediğinizi zanettmenizi isterler" diyorsunuz.
Belirttigim gibi mühim olan neticede kimin, kimi daha fazla kazziklagidir. Fikirlerle, fikirlere cevap verebileceginizi zannetmistim. Yoksa yaniliyormuyum ? Demagojiye girdiniz hemen !!!
Mühim olan kisiler degil, toplumlardir, toplum cikarlaridir. Kisiler üzerinde harcanacak vaktimin oldugunu da kabul etmiyorum. Fikirlerinle devam et istersen..Hi.......
Ülke: Türkiye
Yazılar: 1835

bodhisatva
09/03/2005 : 11:00:46

Sayin mim
Görüşlerinizi gerçekten hayretler içerisinde kalarak okuyorum verdiğim her örneğe ve argümana 'kim daha fazla ederse' 'karşılıklı' 'netice' gibi çok sığ yanıtlar veriyor benide demogojiye girmekle itham ediyorsunuz hayret!!
birincisi siz bir devlet değil müteşebbissiniz bir devlet gibi kimseyi düdükleyemezsiniz iki size yakışmayan bir soru sormuşsunuz seçmen ve vergi mükellefiyle iligili;
beyfendi,gelişmiş ülkelerde vergi veren vatandaş sayısı seçmen sayısıyla eş değer yada yakındır yani devletine hizmeti karşılığı(koruma,sos.güvenlik,alt yapı)vergi verir bununla beraber iktidarı belirleme hakkını yani oy kullanma hakkını kazanır tr de ise devlete vergisi vermeyen ona karşı yükümlülüğünü yerine getirmeyen hiçbir karşılık ödemeden bedava devletin sağladığı haklardan yararlananlara bedavacı seçmen denir yani 6 milyon kişi devleti finanse eder 40 mil kişi yararlanır sanırım şimdi anlamışsınızdır üç malta ve san marino derken üyelikten değil üye olmadan gb ye girmekten bahsediyorum sakın sizin bir bilgi eksikliğiniz olmasın, üye olmadan gb ye girerseniz sizi böyle yıllarca haksız gümrük ve rekabet kurallarıyla düdüklerler açık pazar haline getirir piyasanızı yağmalar küçük ve orta ölçekli yerel işletmelerinizi yok eder kendilerinin ortaklıklarının ve yatırımlarının olduğu büyük sanayi kuruluşlarını yaşatırlar, siz onlara sadece ham madde ve 3. sınıf teknoloji olan beyaz eşya satarken ayrıca tarım ürünü ki zaten, sizin ihracatınızın %60 nı oluşturur bunada koruma tedbirleriyle mani olurlar onu da satamazsınız bu kafayla ab nin geri teknoloji ürünlerinin merkezi olur (otomotiv beyaz eşya gibi)bundan da vergi ve istihdam dışında yararlanamazsınız öylece olduğunuz yerde sayar sadece onların istedikleri kadar büyüyebilirsiniz sizin çapınızda biri bunları göremiyorsa yine dediğim gibi ya siz anlattığınız kişi değilsiniz yada yanlı davranıyorsunuz.ayrıca karşılıklı gümrüklerden bahsetmişsiniz neden ithal veya ihraç edilen malın değeri ve niteliği hakkında yorum yapmıyorsunuz siz almana 30 ton domates veya 1000 tv sattığınızda kazandığınız parayı(lütfen bunlara harcanan öz kaynağı,emeği ve zamanı dikkate alın) o size bir adet mr cihazı sattığında anca buna denk gelir yani basit anlamda siz ona tüfek satarken o size uzay mekiği satıyor ama siz hala karşılıklı vergilerden bahsediyorsunuz üzgünüm ama ben öncelikle fikir alışverişimizi(ki tek bir fikir etrafında dönüp duruyorsunuz)kesebilirim. YTM
Ülke: Türkiye
Yazılar: 17

mim
12/03/2005 : 13:48:42

LagaLugalarin ortaya gelisgüzel atildigi bir fikir arenasi degildir Koniks.com. Burada fikirler vardir.Hele de hakaretlerin yer aldigi bir forumda degildir Koniks.com.Daha dogrusu benim idealimdeki koniks.com....
Tartismak fikir üzerine mümkündür benim icin. Diger tartismalar ise, kaybedecek bol vakti olanlar icindir.
"sn mim görüşlerinizi gerçekten hayretler içerisinde kalarak okuyorum verdiğim her örneğe ve argümana 'kim daha fazla ederse' 'karşılıklı' 'netice' gibi çok sığ yanıtlar veriyor benide demogojiye girmekle itham ediyorsunuz hayret!!" diyorsunuz. Bu bir ithamdir, arguman degil !!"birincisi siz bir devlet değil müteşebbissiniz bir devlet gibi kimseyi düdükleyemezsiniz" diyorsunuz. Düdüklemek, kandirmak demektir. 140 yildan beri, senin devletin, seni kandirmiyor mu ? Kandirdiginin ortaya cikacagini bildigi icinde, osmanli arsivlerini önce Bulgaristan cöplüklerine atmadi mi ? Bu arsivler bulundu ve getirildi ve simdide bu arsivleri gercekler yani kandirmacalar, aldatmacalar ortaya cikmasin diye saklamiyor mku ? Neden acmiyor bu devlet arsivleri ?"iki gelişmiş ülkelerde vergi veren vatandaş sayısı seçmen sayısıyla eş değer yada yakındır yani devletine hizmeti karşılığı(koruma,sos.güvenlik,alt yapı)vergi verir" diyorsunuz.
Bu gelismis, halkina bu aldigi verginin hesabina soran ülkelerde dogrudur. Ama senin ülkende ise, devlet soygununun hesabini veremeyen bir devlet varsa, vergi neden verilsin ?
Unutmayin ki, vergi bir paradir. Halk parasi ile hizmet almak icin verir bu parayi. Eger parayi alipta, görev yapmiyor yani hizmet vermiyorsaniz, bu vergi neden verilsin size ?
"bununla beraber iktidarı belirleme hakkını yani oy kullanma hakkını kazanır" diyorsunuz. Oy kullanma hakkini kimden kazanir halk ?
Oy halktir, demokrasilerde ve kimse ona bu hakki vermez. Halk herseyin sahibidir yani Devletin sahibidir demokrasilerde.
"tr de ise devlete vergisi vermeyen ona karşı yükümlülüğünü yerine getirmeyen hiçbir karşılık ödemeden bedava devletin sağladığı haklardan yararlananlara bedavacı seçmen denir yani 6 milyon kişi devleti finanse eder 40 mil kişi yararlanır sanırım şimdi anlamışsınızdır" diyorsunuz.
Bu halka 6 milyon vergi veren var diyorsunuz ki, bu yanlistir.
Dolayli vergileri ve Katma deger vergilerini bu ülkenin tüm halki öder.
Gelir vergisi, kurumlar vergisi gibi vergiler ise, asgari ihtiyacindan fazla kazananlar icindir dünyada ve tr de. Bu vergileri vermeyenler ise asgari ücretle yasayan halk degil, kalbur üstü halktir ve sayisi da 5 milyon civarindadir. Yani bu halk ve bu zengin kesim vergisini öder bu ülkede ama bu vergilerin 3 milyar dolari yurt disina gönderilir silah satin almak icin. 1,2 Milyar dolari silaha verilir cidden. Gerisi Isvicre´nin Baseldeki bankalardaki gizli hesaplara yatirilir...
Bunu yapana veya buna göz yumana, vergi neden verilsin?Kazan dairesinde yangin cikar, 3 brülör yanar, yanan brülerleri 2 haftalik izin karsiliginda öderler zengin cocuklari. Getirdikleri faturalarin parasini da devlet öder yani sen. ben...Darbeleri yapan cuntacilari da siz egitir, siz besler siz kafaniza cikarirsiniz.
Yine bu sizlerin vergileri ile yapilir.
Her hak, bir görev karsiligidir. Hesabi verilemeyen verginin verilmesi, helal degildir.
"üç malta ve san marino derken üyelikten değil üye olmadan gb ye girmekten bahsediyorum sakın sizin bir bilgi eksikliğiniz olmasın, üye olmadan gb ye girerseniz sizi böyle yıllarca haksız gümrük ve rekabet kurallarıyla düdüklerler açık pazar haline getirir piyasanızı yağmalar küçük ve orta ölçekli yerel işletmelerinizi yok eder kendilerinin ortaklıklarının ve yatırımlarının olduğu büyük sanayi kuruluşlarını yaşatırlar, siz onlara sadece ham madde ve 3. sınıf teknoloji olan beyaz eşya satarken ayrıca tarım ürünü ki zaten, sizin ihracatınızın %60 nı oluşturur bunada koruma tedbirleriyle mani olurlar onu da satamazsınız bu kafayla ab nin geri teknoloji ürünlerinin merkezi olur (otomotiv beyaz eşya gibi)bundan da vergi ve istihdam dışında yararlanamazsınız öylece olduğunuz yerde sayar sadece onların istedikleri kadar büyüyebilirsiniz sizin çapınızda biri bunları göremiyorsa yine dediğim gibi ya siz anlattığınız kişi değilsiniz yada yanlı davranıyorsunuz." diyorsunuz.
Ticarette bir alan birde veren vardir. Eger sizin AB ile istisareleri yürütenleriniz, kendi ülkenizin menfaatlerini savunmuyorlarsa, savunamiyorlarsa, bu AB nin sucu degildir. Bakin AB nin gelisimine. Sizden baska kendini AB ülkelerine düdüklettiren olmus mu ?Ben bu düdüklenme hususuna girdigimde bir türlü kimse yanasmiyor veyahutta potansiyeliniz yeterli degil bunlari tartismak icin.ör: Tüm AB ülkelerinde din dersi zorunludur okullarda ama derse girmek zorunlu degildir. Bunu bilmeyen sizlere bunu baska türlü yedirtiyor iste. Bunun belgesini yayinliyorum yakinda...ör: AB ülkelerinde, insanlar bile öldürülür, üldürülmüstür ama siz bunlari bilmediginiz icin, kadinlar gününü bahane ederek size saldirirlar. (delil Ata Tilmac e-tv, Antalya´dan)Iste sizler cahil kaldiginiz icin, bir yedirir, iki yedirir ve masa basina oturmadan sizi kücültür ve masa basindada sizi düdüklerler.
Kendinize gelin artik !!!!
"ithal veya ihraç edilen malın değeri ve niteliği hakkında yorum yapmıyorsunuz" diyorsunuz. Eger siz, 140 yildan beri doguya, kuzeye, güneye kapilarini kapamis, o yönlerde yasayan insanlari, insan olarak, müsteri olarak görmüyorsaniz ve mal satmak istemiyorsaniz ve illada batiya mal satacagim diyorsaniz, hangi mallari satabilirsiniz bu ülkelere. Yüksek teknolojin yok ki, yüksek teknoloji ürünleri satacaksin. Tabiiki, onun üretimini aptallara biraktigi mallari üretecek ve ucuza satacaksiniz. Bunun tersi mantiksiz gelmiyor mu size ?Ben bir alet üretiyorum 120 gram agirliginda ve ben bunu bir hali makinasinin fiyatina satiyorum. Bundan dogal ne olabilir ki ? Ama o kadarda dogal degil aslinda. Yüksek teknolojileri size vermezler ve siz mecbur olursunuz daima kiloda agir, hacimde büyük, fiyatta ucuz mallari üretip, satmaya...Düdükleme dünyasi. Acacaksin gözünü, düdüklettirtmeyeceksin kendini !!
Veyahutta yapisacaksin aydinlarina ülkende, sen düdükleyeceksin onlari. Bunu yapamazsin, cünkü sen, seni böyle kediye bogdurtan derin devletinin arkasindasin. O halde neden bagiriyor bu millet ? Susun ve sizlere verilen ulufelere sükredin !!!!!
"siz almana 30 ton domates veya 1000 tv sattığınızda kazandığınız parayı(lütfen bunlara harcanan öz kaynağı,emeği ve zamanı dikkate alın) o size bir adet mr cihazı sattığında anca buna denk gelir" diyorsunuz. mr ile Compüter Tomografisi cihazini kastediyorsaniz, bu cihazin bilgisayar bölümünü bir Türk yapmistir ve sizin devletiniz o insani Türkiye´den kovmustu. Tabiiki, bu cihaz icin, dediginiz kadar mali göndereceksiniz. Çünkü bu cihaz icin 2 yil calisti Almanya´da Berlin Teknik Üniversitesi ve AEG-Telefunken Konsorsuyumu ve bunlari Alman devleti finanse etti....
Sizin kovdugun insanlarida krallar gibi yasatiyorlar, farkindaysaniz...
Her insan gibi her millette, ektigini bicer....
Ne ektiniz ki, ne bicesiniz ?
1938 yilina kadar Almanya´nin, 1938 yilindan sonra ABD nin borusunu calmadiniz mi ? Size boruyu caldirtanlar, sizi kendine rakip mi yaparlar yoksa usak mi ?
"yani basit anlamda siz ona tüfek satarken o size uzay mekiği satıyor" diyorsunuz. Varsa uzay mekiginiz, satin almayin. Zorla mi satiyorlar size ?
Yoksa sizi sürünür halde tutarak, mekik yapmanizi mi engelliyorlar ?
Yoksa bu mekikleri yapacak insanlari, bana mi göndereceksin diyorlar size ?
Ve sizde Sam Amcanizin dedigini kuzu gibi yapiyormusunuz ?
"ama siz hala karşılıklı vergilerden bahsediyorsunuz üzgünüm ama ben öncelikle fikir alışverişimizi(ki tek bir fikir etrafında dönüp duruyorsunuz)kesebilirim." diyorsunuz.
Hadi cevap verin bakalim, Kim, kimi düdüklüyor ? Nasil düdüklüyor ? Ama fikirlerle, benim yaptigim gibi...
Istiyormusun Türkiye semalarinda ucurulan ve ucurulabilmesi mümkün bir ucak, bir roket birakmasin bir Türk ?
Hadi al devletini yanina ve gel, gelebilirsen....
Yakinda bu cihazlari, Almanlarda görürsen sasmayacaksiniz ama.....
Önce bir sorun kendinize, bu devlet size mi ait ?
Ülke: Türkiye
Yazılar: 1835

bodhisatva
14/03/2005 : 12:22:13

1. bu devletin aidiyeti konusunda yorum yapamam çünkü derin şüphelerim var.
2 eğer böyie bir teknolojiniz varsa bana ana prensiplerini ve çalışma şartlarını yazın ona göre size yanıt verebilirim (üstün körü anlatabileceğiniz kadar anlatın eğer eksik kalırsa ben sizi uyarırım)
3 daha fazla polemiğe girmicem çünkü bana göre fikirlerime tatmin edici yanıtlar vermiyorsunuz özellikle vergi ile ilgili verdiğiniz örnek çok yanlış ve alakasız herneyse şu müthiş icadınızı bekliyorum YTM
Ülke: Türkiye Yazılar: 17

mim
14/03/2005 : 20:26:30

Bir devletin kime ait oldugu sorusuna verilmeyen yanit, vergi verilmemesine veyahutta verilmesine ait sorunun yanitinin aynidir.
icad´ a gelince...bunu defalarca belirttim burada. Ama bir ipucu vereyim size. havada ucan tüm cihazlar, kendi kendilerini 3 satelitten aldiklari bilgilrle yönlendirirler. Yükseklik-,merdyen, paralel parametreleridir bunlar. Bu parametrelerin birini rözenanslarsaniz yani 0 larsaniz. Gökyüzündeki ucak, roket ne olursa olsun, yönünü sasirir, hedefi bulamaz ve bir yere düser. Anladiniz herhalde, neyin, ne oldugunu.
11. Kasimdaki ikiz kulelerin basina gelenlerin sebebini !!!
Gerisi TOP SECRET.
Istermisin böyle bir cihazi ????
Ücreti=Türk Halkina ait bir Türkiye Cumhuriyeti......
Tüm gemilerde ayni cihazla, körlestirilebilirler.
Navigasyonsuzlastirma cihazidir bu....
Ülke: Türkiye
Yazılar: 1835

bodhisatva
15/03/2005 : 11:52:48
Peki ama sizin mualif tutumunuz bu icadınızı (eğer varsa tabii prensiplerini araştırıp inceleyecem) kullanılmaz ve yararsız kılmıyormu o zaman bunu ya ülkeniz çıkarlarının dışında kullanırsanız ne olacak:?
çünkü ülkeyi kendinizden görmüyorsunuz peki ya ne olacak ayrıca bunu gelip tr de bilimadamlarına anlattınızmı?
Kaynak talebinde bulundunuzmu ?
Daha ileriye götürebilmek için ortak çalışma alanları aradınızmı `?
Herkes düşman değilki bu ülkede etkin zekanızı kullanarak iyi ve kötüyü ayırt edebilirsiniz herhalde. Yeterli bilgi birikiminiz olduğunuda söylüyorsunuz ayrıca sizden fiyat istemedim sadece bu hayata geçebilir. Ayrıca böyle bir şeyi bir daha benim gibi alelade birine anlatmayın ltf. Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım YTM Ülke: Türkiye Yazılar: 17

mim
15/03/2005 : 19:35:08
"ülkeyi kendinizden görmüyorsunuz" diyorsunuz. Bu ülke ve bu ülkenin insan, topragi, her türlü canlisi, havasi, topragi benim ülkem, hemde sizden fazla...Cünkü ben, bunlari daha detayli biliyorum ve hissediyorum..
"bunu gelip tr de bilimadamlarına anlattınızmı" diyorsunuz. Bilim adaminiz var mi ki Türkiye´de ???
Bilim adami olani zaten postalamadiniz mi disariya, benim gibi ?
Calisan bir cihazin anlatimina gerek varmi ?
"kaynak talebinde bulundunuzmu daha ileriye götürebilmek için" diye soruyorsunuz. Benim kaynaga ihtiyacim yok. Kaynak bende yeterli derecede var.
Zannederseniz siz beni anlamadiniz. TC Devleti demokratik yollarla halk tarafindan secilmezse, zaten ben hicbir sey vermem. Militarist insanlarin ellerinde bu gibi silahlar, sucsuz insanlara dönerler, zarar verirler. Mühim olan her türlü uzaktan kumandali 3 koordinatli mermiyi, roketi, bombayi devre disi birakmak.
"herkes düşman değilki bu ülkede" diyorsunuz. Bu halk 7 sinden 77 sine iyi insanlardan olusmaktadir. Ama ben derin devleti veyahutta, secilmemis devleti sevmem. Cünkü anti-demokratiktir. Ne bana ve nede bu millete özgürlük vermez. ve vermiyorda..
"etkin zekanızı kullanarak iyi ve kötüyü ayırt edebilirsiniz herhalde" diyorsunuz. Bu nedenledir ki, Türkiye# nin sürünmesinin tek sorumlusu olarak bu devletin anti-demokratik yapisini görüyorum. Mücadelemde bu yöndedir.
Ülke: Türkiye
Yazılar: 1835

bulgar
02/04/2005 : 14:49:36

Dedigin gibi olmuyor mim.

balıkesirde mitin binasını buldum ama girmek çok zor ne yapmak lazım
Ülke: Türkiye
Yazılar: 12

mim
02/04/2005 : 15:23:39
Dostum binalarda ne isin var senin ?
Tüm bilgiler havada ucuyor. 2 tane satellit üzerinden muhaberat yaptiklari telefon hatlari var. Yani cep telefonu numarasi gibi. Sifreli Telsiz hatlari da var ama genelde kullanmiyorlar ve su anda bu yedekte tutuluyor.
ABD amcalari, satellit hatlarini bloke ettiginde bu telsiz hattini kullanacaklar.
Ön numarasini bilmiyorum. ör: 0505, 055, 0542, 0544, vs..gibi. Her ceb hattina nasil girilebiliyorsa, onlarin hatlarina da girebilirsin.
Bir taramali aliciya ihtiyacin var. Yani bir cep telefonundaki quarzi cikaracak yerine bir degisken kondensatör takacak ve istediginin numarasini ögreneceksin.
Internet hatlarina girmen daha kolay. Zannedersem bunu biliyorsun. Onlarin, Pentagonun internetine Almanyadan rahatlikla girebiliyorlar cocuklar. Denktas görüsmeleri yaparken Birlesmis Milletlerde, üzerinde kendisinin de bilmedigi bir verici vardi ve tüm dünya, icerde konusulanlari dinledi. Türkiye Hükumetini derhal uyardik ve tüm elektronik aletler toplattirtirildi bizim heyetteki. Yine ayni sekilde TBMM deki Kibris oturumu da iptal ettirtilip, ertelettirtildi. Denktas´in fotograf makinasinda bir verici oldugu zannediliyor. Denktas´in bunun bilincinde olup-olmadigi bilinmiyor !!!Ama Kibris´taki görüsmelerin hepsini de kapinin önüne cikip, herkese aktarmasi da süpheleri güclendiriyor.Kibris Probleminin cözülmesi istenmiyor gibi geliyor bana !!!Bir adet celeron chip´i ile bir vericiye internet baglantisi saglanabiliyormus.Eger tabiyetinde türklügün ortaya cikmiyorsa, bulgar istihbaratina girebilirsin. Duyduguma göre insan aliyorlarmis. Almancan veya ingilizcen iyi ise, Alman istihbarat teskilati görevlisi olarakta Bulgaristan´da, Türkiye´de göreve talip olmaya calis.Irak´ta görev yapan Türk Polis Timleri var. Bunlara da katilabilirsin. Bunlar icisleri bakanligina bagli olarak calisiyorlar. MiT´in bir, asker kontrolunda calisan, devlete, dolayisi ile ABD ye hizmet eden bir istihbarat teskilati oldugunu da unutma.Benim sana tavsiyem telefon ve internet hatlarina girerek calisman. Hatta medyaya dahi onlarin yaptiklari cogu pislikleri satabilirsin.Bati Calisma Grubu diye askeri bir fisleme teskilati kurulmustu. Bu teskilatin ismi degistirildi. Merkezi su anda Besiktas´ta. Türkiye´nin en ücra köyünde dahi subeleri var. Sivil askerler görev yapiyor. Normal bir vatandas yasamini sürdürttürüyorlar bu sivil askerlere ve etraftan bilgileri topluyorlar. Bilgiler, Besiktasa aktariliyor. Genelde internet üzerinden. Mugla gibi ufak bir yerde 1200 e yakin görevlileri var. Bu bir örnekti sadece....Yeterki bu vatanin lehine hizmet et ve sana bu yolda basarilar dilerim. Bilenle, bilmeyen bir olur mu ? Ülke: Türkiye Yazılar: 1835 mim Asker Erdoğan'dan önce gidecek... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George W. Bush ile görüşmesinden 48 saat önce Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk - Amerikan İş Konseyi'nce (TAİK) düzenlenecek toplantıda, ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Peter Pace ile bir araya gelecek. Başbuğ, "Savunma ve Dış İlişkiler" konusunda görüşlerini açıklayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir TAİK toplantısında uzun bir aradan sonra ilk kez orgeneral seviyesinde temsil edilecek.2 günlük konferans Erdoğan'ın ABD'ye hareket etmesi planlanan 6 Haziran'da, Washington'da TAİK tarafından organize edilen 2 günlük bir konferans başlayacak. Toplantıya Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Hilmi Akın Zorlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğamiral Cem Gürdeniz'in yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan ile Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar da katılacak.Başbuğ, konferansın "Savunma ve Dış İlişkiler" başlıklı bölümünün yer aldığı birinci gününde, Pace ile birlikte, "Türkiye ve ABD'nin Stratejik Bakış Açısı" konulu bir konuşma yapacak. ABD Enerji Bakanı Samuel Bodmani ise, "21. Yüzyılda Türkiye - ABD İlişkileri" başlıklı bölümde görüşlerini açıklayacak.
Alint: Milliyet

Hiç yorum yok: