Fikir7 Manset Haberler

29 Temmuz, 2007

Cumhurbaskanini kim secmelidir ? Neden ?

Görünen o dur ki, askerler tarafindan desteklenerek, kurtarilan ve hatta 1,5 % oy kazandirilan chp ve askerler tarafindan "sehitler üzerinden prim yaptirtilarak" sectirttirilen mhp, halkin Cumhurbaskanini secmesini önlemek istemektedirler.
Böylelikle Halk ve Devlet arasindaki yapay zitlik, ayrilik, birlik kaybedilmemek istenmektedir.
Halkin devletin kendisi olmasi önlenmek istenilmektedir.
Böylelikle devlet; gecici bir süre kendinden olmayan bir Cumhurbaskani ile idare edecek, ilk firsatta da Cumhurbaskanligi makamini geri eline gecirecektir.
T.C. Devleti ABD ile yaptigi anlasmalar geregi; (Devlet Arsivlerinde bu anlasmalar 1907, 1922, 1938, 1944 mevcuttur.) Türk Milletine degil primer olarak ABD ye hizmet eder.
Devletin ABD ye degilde, primer olarak kendi halkina hizmet edebilmesi icin, Cumhurbaskanligi dahil, tüm devlet Kurum ve Kuruluslarinin ABD emrinden cikartilarak, Türk Milletinin emirleri altina alinmalari sarttir.
Bu nedenledir ki, "Milletin emrine alma projesi" nin ilk baslangici olan Cumhurbaskanini halkin secmesi saglanmalidir.
Bunun icin takip edilecek yol:
1. Cumhurbaskanini TBMM ne sectirtmek. arkasindan
2. Referanduma giderek halkin Cumhurbaskanini secmesini saglamak.
Halktan destegini almayan, halki arkasina almayan bir Cumhurbaskani, iktidarli bir Cumhurbaskani olarak islevlerini göremeyecektir bu ülkede. Bunun icinde ABD tarafindan CHP güclendirilerek, MHP ise extra sectirtilerek TBMM´ne gönderildiler.
Hükumet olup, iktidar olamayan Hükumetleri nasil bu ülke cok gördüyse, Cumhurbaskani olupta, Cumhurbaskanligi yaptirtilmayan bir Cumhurbaskanini görmek istememektedir bu millet.
Cumhurbaskanindan beklenilenleri göz önüne aldiginizda farkedersinizki Necdet Sezer; bu ülkeyi ABD ye 7 yil daha hizmet ettirtecek kisileri Kurum ve Kuruluslarin basina ve yönetim kurumlarina getirdi. Yani yeni secilecek Cumhurbaskanina, devlet yapisina müdahale imkani dahi birakmadi.
Halkin sececegi bir Cumhurbaskani ise Necdet Sezer´in yaptigi atamalari gerisin-geriye cevirebilir ve bunun icinde hicbir kimse birsey yapamaz. Neticede Halkin Cumhurbaskani, halk adina yapmistir bunlari.
Özetlersek;
Halkin secmedigi bir Cumhurbaskanini CHP, MHP ve mevcut Devlet Kurum ve Kuruluslari calistirtmayacaktirlar. Cumhurbaskaninin halkin sectigi bir partiden olmasida yetmeyecektir, Cumhurbaskanligi yapabilmesi icin.
ABD´nin ve onun yandasi CHP, MHP ve ona hizmet eden devlet Kurum ve Kuruluslarinin oyunlarina gelinmemelidir.

Hiç yorum yok: