Fikir7 Manset Haberler

29 Temmuz, 2007

ittihadci, ittihadciyi destekler....(TSK nin Mason Locasi)



Askerî ihalelere Vatansever damgası Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGBH)'ne yönelik operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Salih Zeki Balaban'ın askerî ihalelerde etkili bir isim olduğu öne sürüldü.
29 Temmuz 2007 12:13

Ankara'da 15 Mayıs'ta düzenlenen 'Girdap' operasyonu kapsamında aralarında VKGBH Genel Başkanı Taner Ünal ve yardımcıları Salih Zeki Balaban ve Halit Bozdağ'ın da bulunduğu çok sayıda isim 'suç örgütü kurmak'tan tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Girdap soruşturmasında telefonları yasal takibe alınan Balaban'ın 15 Mayıs'ta yine aynı operasyonda tutuklanarak cezaevine konulan Halit Bozdağ ile yaptığı görüşmede ilginç diyaloglar yaşanıyor. Telefon görüşmesinde 74 milyon YTL'lik helikopter ve uçak hangarı bakım ihalesini aldığını söyleyen Balaban, Bozdağ'dan, bir an önce gereken evrakları hazırlamasını istiyor.
Zeki Balaban, 16 Ekim'de yaptığı telefon görüşmesinde Tekin isimli bir işadamına, Bolu Komando Tugayı'nın bin 200 kişilik yemekhane binası inşaatı ile 3. Kolordu Komutanlığı'nın kuzey kışla er pavyonu inşaatı ihalelerini vereceğini söylüyor. Balaban, yaklaşık 5 milyon YTL'lik ihaleler için aynı işadamına, "İki tane işi böylece sana vermiş oluyorum." şeklinde konuşuyor.
Balaban, Halit Bozdağ ile 15 Mayıs tarihinde yaptığı görüşmede 'adamlar' diye bahsettiği kişilere, tutarı 94 milyon YTL olan iki ayrı ihale ayarladığını anlatıyor. 74 milyon YTL'lik Kara Havacılık Okul Komutanlığı helikopter ve uçak hangarı bakım ihalesi ile 20 milyon YTL'lik Gez Komutanlığı garnizon inşaatı ihaleleri ile ilgili görüşmeler yaptığını söyleyen Salih Zeki Balaban, Halit Bozdağ'a, "İşler kesinleşmiş durumda, istenen evrakları fakslıyorum sana, bir an önce toparla." diyor. Salih Zeki Balaban, 18 Haziran'da Mustafa adlı bir işadamını arıyor. Bu görüşmede işadamı, Maltepe Zırhlı Tugay'da ihaleye çıkılan birden fazla işle ilgili olarak, "Bir kişiye birden fazla iş verilmez." diyor. Balaban ise işadamına, "Ne demek aynı adama verilmiyor. Biz kime dersek ona veriliyor. Sen Maltepe'yi istedin, ben de sana Maltepe'yi veriyorum." diye çıkışıyor. Öte yandan, Salih Zeki Balaban'ın, İran ve Suriye üzerinden yapılan silah kaçakçılığına da adı karışmıştı.
Zaman

Hiç yorum yok: