Fikir7 Manset Haberler

29 Temmuz, 2007

Hükumete ÖNERi Kürt irkciligi nasil kirilir ?

Yeni kurulacak hükumetin 22.Temmuz 07 de ortaya cikan oy haritasindan kürt milliyetciliginin nerelerde primlendirildigini tespit ederek, derhal harekete gecerek bu bölge insanlarinin, insan gibi yasamalarini saglamasi sarttir.
Ancak bu sekilde o insanlarin gönülleri ve oylari kazanilabilir.
Bu reyleri veren insanlari suclamak yanlis olur...Buna da dikkat edilmesi gerekir.
Bu esnada silahli kuvvetlerin bu yörelerde sivil alanlardan cekilmesini temin etmekte sarttir. Zira Silahli Kuvvetler bu yöre insanini terörden uzaklastirmiyor, teröre tesvik ediyor, pireye kizip, yorgani yakarak.
Dogu ve Güney-Dogu Anadoluda polis gücünün artirilmasi, TSK nin sinir boylarina sevkedilmesi sarttir.
Bölgede görev yapan Valilerin hepsi degistirilmeli yerlerine irka göre degil, menfaate göre degil, insana göre hizmet götürebilecek Vali ve Kaymakamlar görevlendirilmelidir.

Bu bölgelerdeki Tesvik islemlerinin; bu yörelerin Vali ve Kaymakamlarinin keyfi islemlerinden kurtarilarak Ankara´dan yönetilmesi saglanmalidir.

Bu yörelerdeki Valiler Tesvik islemlerinden nemalanmaktadirlar. Nemalanamayacaklari, cidden bu yörelere hizmet götürebilecek yatirimlari tesviklendirmemektedirler kasitli olarak.
Bunlara en bariz örnekte Kilis´tir. 2 Dönem tesvik kapsaminda olmasina ragmern Kilis, sadece birkac yer degistirerek tesvikten yararlanmak isteyen sahte yatirimcilarin yatirimlarini alabilmistir.
Kilis bu nedenledir ki, daha uzun bir süre AK-Partiyi desteklemeyecektir.
Özetlersek;
1. Kürt irkciliginin prim yaptigi bölgelerde derhal her türlü yatirimlar yapilarak, diskrimine edildiklerine inanan insanlara, esit insan olduklari kanitlanmalidir.
2. Dogu ve Güney-Dogu Anadoluda Askerin verdigi rahatsizliklarin ortadan kaldirilmasi icin, asker-sivil ayirimi yapilmali, bu bölgelerde askerin degil, polisin görev yapmasi saglanmalidir.
3. Vali ve Kaymakamlarin; mhp, chp kökenlilerden kurtarilmasi saglanarak, irka dayali idarelere son verilmelidir.
4. Tesvik yasalarinin uygulanmasi keyfi hareket eden Vali ve Kaymakamlarin elinden alinarak, merkeze tasinmalari sarttir.

Hiç yorum yok: