Fikir7 Manset Haberler

23 Eylül, 2007

KIBRIS GERCEGi







Ozellıkle Turkıyelı aydınların cok fazla karsı cıktıgı, Bızlerın Turkıye'nın yanlıs polıtıkalarını elestırmemıze, sızın de karsı cıkısınızı goruyoruz.
Once sunu Koymalıyız. Turkıye Kıbrıs'a KIbrıslıTurklerı kurtarmak amacıyla askerı cıkartma yapmıs degıldır. Bunu cok yazdık yıne yazalım.15 temmuz,1974'de, Kıbrıs Cumhurbaskanı Makarıos'a Yunan cuntası tarafından darbe duzenlendı. Sebebı Yunan cuntası Kıbrısı Yunanıstana baglamak(Enosıs) ıstıyordu.
Buna karsı olan Kıbrıslı Solcular ve Makarıos'a karsı baslatılan darbede cok Kıbrıslırum Yunan Fasıstler tarafından olduruldu.KıbrıslıTurklere karsı 20 Temmuz,1974 'te Turkıye'nın askerı mudahalesı baslayıncaya kadar hıcbır saldırı,oldurme olmamıstı o gunlerde.
Turkıye Kıbrıs'a askerı mudahalede bulunurken, 1960 Kıbrıs Cumhurıyetı anayasasının Ona verdıgı "Garantorluk" hakkını kullanıyordu.. Adanın uc garantor ulkesı Turkıye, Ingıltere ve Yunanıstandır.
Neyse, Turkıye Kıbrıs'a askerı ıle mudahale ederken ,havadan attıgı bıldırılerde "BARIS" cagrısı yapıyordu. Kıbrıslırum kardeslerım sızlerı kurtarmak ıcın ada!ya cıkarma yapıyoruz. "dıyordu. Ve Turkıye "Bozulan anayasal nızamı" kuracagını ılan edıyordu.
Ama Turkıye Garantorlugun kendısıne tanıdıgı hakkı ıhlal ettı ve Kıbrıs'ı "Kuzey, guney" olarak ıkıye boldu. Bırlesmıs Mılletler Orgutu'nun kararları ve 30 Temmuz 1974
'de garantorlerın Dısıslerı Bakanlarının yaptıkları anlasmaya ragmen, Kıbrıs'ı ıkıye boldu Turkıye.
Turkıye uluslararası hukuka aykırı olarak Kıbrıs'a nufus tasıdı, nufus yapısını degıstırdı, Kıbrıslıturklerın ıradelerını bozdu, KıbrıslıTurklerı Goc ettırdı vesılah zoruyla evlerınden topraklarından kovdugu ınsanların Mallarını tasıdıgı yabancı nufusa dagıttı. Bu kadarla da kalmadı, KKTC adıyla kukla bır "DEVLET" kurdu ve sılaha dayalı kendı kurallarını KKTC'de gecerlı kıldı.
Turkıye'nın bıle tanıyamadıgı KKTC'yı dunyaya Tanıtacaklarını Bagırdılar.. Yanı Irkcılıgın, Fasızmın ve Nazızmın ayak ızlerını burda bulabılırsınız .
Ha Turkıye'ye Ambargo konulması hıkayesıne gelırsek de, Bunun nedenlerını bana, Ergun'e ve Esım Karaman'a degıl, Gelmıs gecmıs Turkıye sıyasetcılerıne ve KKTC'dekı kuklalarına sorunuz..

Kor Mıllıyetcılıklerını surdurebılmek ve Akan kanın Rantından Daha cok, cok daha cok
nemelanmak adına Kıbrıslıları da ambargolar altında ınım ınım ınlettıler. Hala daha Kıbrıs'a BARIS gelemıyorsa bunun suclusu Turkıye'nın Yalan ve ıkıyuzlu polıtıkalarını gozler onune seren Yurtsever Kıbrıslılar yuzunden degıldır.
Ya nedır. Baskalarının malına kurulmus, Hukuksuzlugu Hukukmus gıbı gosterıp de bu soysuz gıdısın uzaması adına kıvırtıp duranlardır.
Kımın Malını kıme verıyorlar ?* Kıbrıslıturk bırısı olarak Benım de Guneyde kalan ve 30 yıldır ada'dakı bolunmuslukten dolayı ekıp bıcılmeyen malım,evım vardır.
Turkıye'nın Rum mallarını sahıplenmesıyle, benım mallarımın ıstedıgım anda kullanma hakkımı elımden alıyor. Oysa Kıbrıs dort tarafı denızlerle cevrılmıs kucuk bır cografya. Ne kuzeyı Guneyden, ne doguyu Batı''dan koparabılmek mumkun degıldır.
Ama Topragı butun bır Kıbrıs'ın kurulamaması ıcın Ne varsa Turkıye dıretıyor. Baskalarının malını kendı malıymıs gıbı kabul edıyor ve uluslararası hukuk'a ters dusuyor.
Dıyecegım yazarsak cok uzun gıder de, Turkıye'ye dıyet borcumuz coktan odendı. Turkıye Kıbrıs'a para verdı edebıyatı da Bayatladı. Turkıye Bır verdıyse, BIN alıp goturdu.
En onemlısı KıbrıslıTurklerın En degerlı ınsanlık haklarını bınbır turlu baskıyla engelledı. Iradelerını ellerınden aldı. kukla bır meclıs kurdu ve "gecıcı Onuncu madde"lı Turkıye yapımı bır anayasayla Kuvvet komutanlarının Emır komutasıyla ıdare edıldı KıbrıslıTurkler.
Eger Turkıye askerıne ambargo konulmasına karsıysanız , Kıbrıslılara bu yasatılanlara da karsı olmalı degılmısınız?
Kaldı kı Turk askerı Kıbrıs'ta "Nato" gucu olarak Amerıka'nın Emırlerını yerıne getırıyor.. Oyle cok fazla Mıllıyetcılık taslanılmasına bakmayınız.. Daıma Perde gerısını ıyıce kontrol edınız. Bu da benım nacızane onerım.. saygılarımla Suzan Karaman

Hiç yorum yok: