Fikir7 Manset Haberler

26 Nisan, 2007

Psikoloji ve Allah

Mevlana ve Psikoloji BOSLUKLAR
Ahmet MiM

25 Nisan 2007 14:46

1975 76 yillarinda Alman Psikolog/Bilim Adami Günter Ammon´a ve kizi Gisela Ammon´a Mevlana´yi tanitmistim. Psiko-Analiz de ve Psiko-Therapie(tedavi)de tikanmisti tüm dünya Psikologlari bu siralarda.Mevlana´nin degeri ortaya cikmaya basladi böylelikle.Psikologlara önerim; Dünya psikoloji otoritelerinin en büyük otorite olarak tanidigi MEVLANA´yi, Psikoloji, Psikotherapie alanlarinda Türk bilim adamlarinin tanimaya calismalaridir.Ruh bosluklarini doldurmayi ögrenerek, boslugun olusturdugu HiCLiK´i ortadan kaldirmakla PSiKOLOJiK bosluklarin, dolayisi ile psikolojik hastaliklarin önü alinabilir.Psikolojik hastaliklar derin analizle(Mevlana yöntemi cok kolay ve basit) tanimlanarak, ilacsiz tedavi sunulabilir.
Mevlana´ya kosuyor tüm Dünya...
Ya bizimkiler nereye kosuyorlar ???

Psikolojik rahatsizliklar ve ALLAH

Ahmet MiM
25 Nisan 2007 14:14

BÖLÜM-1

Herseyden önce -gecte olsa- "gecmis olsun","birdaha olmasin insallah" diliyorum size.Dis etkenlerin verdigi zararlar disindaki tüm rahatsizliklarimizin temelinde, sosyolojik nedenlerden kaynaklanan psikolojik rahatsizliklar yatar.Psikolojik rahatsizliklar analiz edilip, giderilmedikleri sürece hastaliklardan kurtulmak mümkün degildir.Psikolojik hastaliklar; 1)Soyut, 2) Somut hastaliklar olarak 2 ye ayrilirlar.Soyut olan psikolojik rahatsizliklar, ilaclarla bastirildikca direnc kazanirlar ilaclara karsi ve bir gün gelir ki, bu rahatsizliklar vücuda somut zararlar vermeye baslarlar. Bu hastaliklarada psikosomatik hastaliklar diyoruz.Ruh sagliginda olan rahatsizliklari cenab-i ALLAH insanlara gösterir ikazlarla. Fakat bu ikazlari tanimak istemezler insanlar ve psikologlar.


RUH ve BEDEN´in SAHiBi

Ahmet MiM
25 Nisan 2007 14:27


BÖLÜM-2

Psikolojik rahatsizliklari analiz edip, tanimadan sunulan recetelerin yanlis olacagini S.Freud´da belirtmisti. Fakat Freud´un ortaya koydugu derin-analiz metodlarini uygulayarak psikolojik problemleri cözmek o kadarda kolay degildi. Bu nedenledir ki, kendilerini "Schulmediziner"= okul tipcilari olarak niteleyen psikologlar derin-analiz yani cenab-i Allah´in uyarilarini dikkate alma yerine basit bir yöntem olarak klise-ilaclarla psikolojik rahatsizliklari ortadan kaldirmayi yeglerler. Bu nedeledir ki, cenab-i Allah´in uyarilari dikkate alinmaz. Cenab-i Allahin ikazlarini dikkate almayanlarin psikolojik hastaliklarida, bedene yerleserek insanogluna en büyük ceza verilmis olur.Psikologlarin ve insanlarin unutmamalari gereken; cenab-i allah´in uyarilarini umursamaktan uzak durmalaridir.
RUH ve BEDEN yaradanin yarattigidir

Hiç yorum yok: