Fikir7 Manset Haberler

09 Aralık, 2007

General Holding

19-11-2007 Yeni Safak
Genelkurmay Başkanlığı'nı periyodik olarak bilgilendiren TESUD, anonim şirket, üniversite, dershane ve ana okulu, turizm köyleri, fuarcılık, araştırma kuruluşu ile caz orkestrası gibi birçok projeye start verdi. Projelerle emekli olan askerlerin özel sektörde çalışmasının da önüne geçilecek

ALİ EYVAZ ANKARA
OYAK'ın satışının gündeme gelmesiyle birlikte, OYAK'taki hisselerini geri alacaklarını belirten emekli generaller, içinde şirketten üniversiteye birçok projenin olduğu yeni bir çalışmaya start verdi. Projenin OYAK ölçeğinde olması bekleniyor. Turizmden eğitime, müzikten şirket faaliyetlerine, araştırma kuruluşlarından fuarcılığa kadar pek çok alanda birden hazırlanmış projeler önümüzdeki dönemde hayata geçecek. Bu projelerin hemen her aşamasında kişisel bilgi birikimlerine göre emekli subaylar öncelikli olarak görev alacaklar. Bu konuda OYAK'tan ciddi yardım görüleceği kaydedildi. Söz konusu projeleri emekli generallerin özel sektörde görev almasından uzun zamandır rahatsız olan Genelkurmay Başkanlığı'nın özellikle desteklediği öğrenildi.

EMEKLİ SUBAYLAR BOŞ KALMAYACAK

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), emekli generallerin holdinglerde ve medya kuruluşlarında görev almalarına sıcak bakmayan Genelkurmay Başkanlığı'nı rahatlacak bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Faaliyetleri hakkında Genelkurmay Başkanlığı'nı periyodik olarak bilgilendiren TESUD, aynı anda birden fazla dev projeye start verdi. Bu projeler içinde en dikkat çekenleri arasında anonim şirket, üniversite, dershane ve ana okulu, turizm köyleri, fuarcılık, araştırma kuruluşu ile caz orkestrası ve korosu bulunuyor. Projeler içinde en çok önem verilenin ise üniversite olduğu belirtildi.

ÜNİVERSİTENİN FİNANSI TİCARİ FAALİYETLERDEN

TESUD Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, şu an henüz "geliştirilme" aşamasında olduğunu vurguladığı vakıf üniversitesinin, turizm ve fuarcılık gibi ticari faaliyetlerden elde edilen gelirle kurulacağını söyledi. Küçükoğlu, projelerden kimisinin yeni başladığını, kimisinin başlamak üzere olduğunu kaydederek, adı konulmuş olanları şöyle sıraladı: TESUD Anonim Şirketi, TESUD Vakıf Üniversitesi, Mutlu Yaşam Köyleri (turizm), TESUD Eğitim Merkezi (dershane), TESUD Anaokulu, TESSAM (Türkiye Emekli Subaylar Derneği Stratejik Araştırma Merkezi), CIOR Fuarcılık. "Vakıf-Üniversite Girişimi" adıyla başlatılan projenin geliştirilmekte olduğunu dile getiren Küçükoğlu, "Hedef önümüzdeki beş yıl içinde üniversite eğitim ve öğretimine başlamaktır" diye konuştu.

ŞİRKETİMİZ KURULUYOR

Rıza Küçükoğlu, TESUD A.Ş.'nin kuruluş çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında şirket müdürü atanarak bu konuda hızla netice alacağız. Anonim şirket; iç ve dış ticaretin yanısıra, eğitim, turizm, loistik vb. alanlara açılacaktır. Hedef turizm alanında 'A' sınıfı belge almaktır" dedi.

Projelerin takvimi hazır

Rıza Küçükoğlu, hayata geçecek olan projeler hakkında, "Türkiye Emekli Subaylar Derneği Stratejik Araştırmalar Merkezi (TESSAM) yakın bir zamanda hizmete başlayacak. CIOR-2008 İstanbul Kongresi hazırlıkları ilerliyor. 34 NATO üye ve aday ülkesine ait ihtiyat subayları ve aileleri 7-13 Temmuz 2008 tarihlerinde İstanbul'da buluşacak. TESUD ekinliklerden bir kaynak sağlayacak, bu kaynağı üniversite ve 'mutlu yaşam köyleri' projeleri için basamak olarak kullanacaktır" dedi.

RAHAT HAZIR OL CAZ YAP

Emekli generallerin üniversiteden tatil köyüne kadar varan projeleri içinde en ilgincini ise "TESUD Caz Orkestrası ve Korosu" oluşturuyor. Küçükoğlu, bütün bando subaylarına çağrıda bulunarak, "Bu girişimimizde görev almak isteyen Bando Subay ve Astsubaylarımız, müziğe kendilerini adamış aile fertlerini kuracağımız TESUD Caz Orkestrası ve Korosu'na katılmaya davet ediyoruz" dedi. TESUD'un ilginç projeleri arasında "Mutlu Yaşam Köyleri" adı altında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek kapsamlı bir proje daha var. Küçükoğlu bu konuda da şu bilgileri verdi: "Türkiye için bir ilktir. Huzur ve bakımevleri ötesinde, fizik tedavi, su tedavisi, alışveriş merkezi, konser salonu, uğraşı merkezi vb. içeren yaşam sitesi projesidir."


19.11.2007

Hiç yorum yok: