Fikir7 Manset Haberler

09 Aralık, 2007

TSK’ne veya silah almaya karar verenlere her yıl 1 milyar $ rüşvet dağıtılıyor

--------------------------------------------------------------------------------

• Dirlik •

--------------------------------------------------------------------------------

Makale Yazarı: Haber-Aktarma Tarih, Gün ve Saat : 09. Nisan 2006 14:10:37:

Yanıt Verilen Makale:

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi
makale yazarı: Hilmi Özkök
-Aktarma- Tarih, Gün ve Saat : 24. Mart 2006 22:26:35:



Tuncay Özkan, bu kez de orduya yüklendi

Kanal Türk Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan, ilginç açıklamalarını sürdürüyor. Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (ÇEV) düzenlediği sempozyuma katılan Özkan, en büyük harcama kaleminin orduda olduğunu belirterek, “Ordu muhakkak denetlenmelidir.” dedi.

Özkan, çok konuşulacak bir ifade de kullandı: “Aracılar vasıtasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne veya silah almaya karar verenlere her yıl 1 milyar dolar uluslararası pazar sahipleri tarafından rüşvet dağıtılıyor.”

Gazeteci Özkan, Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen ‘2006 Türkiye’sinde Küreselleşme ve Ulusal Egemenlik’ sempozyumuna katıldı. Özkan, burada asker ve ANAP’ın eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Mesut Yılmaz’ın, “AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözünü hatırlatan Özkan, “Genelkurmay açıklama yaptı. ‘Şerefsiz’ dedi. Şimdi bu paşalar NATO paşası mı, bizim paşamız mı? ‘Avrupa Birliği’nin yolu Diyarbakır’dan geçer’ dediği zaman adama şerefsiz diyordu. Şimdi onu iktidar sahibi yapıyor.” diye konuştu. Küreselleşmenin dinden sonraki ikinci sorununun bu ordu komutanları olduğunu ifade eden Özkan, “Eskiden konuşan paşalar şimdi susuyor. Susanlar da konuşuyor.” dedi. Aynı sempozyumda konuşan Dr. Erol Mütercimler ise Atatürkçü ve Kemalistlerin dürüst olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’de herkesin kızların okuması konusunda çok ilgili olduğunu dile getiren Mütercimler, “Ama bunun içinde SOROS Vakfı’ndan da AB fonlarından da para almakta sakınca görme. Çünkü bu benim param de. Bu bir görüş. O zaman niçin küreselleşmenin aleyhinde konuşuyoruz ki? Niçin ulusal egemenlik bitti diye konuşuyoruz?” diye konuştu. Vakıflara eleştirilerini sürdüren Mütercimler şöyle devam etti: “Ben o vakıfların başında bulunanlardan daha zekiyim. Onlardan daha çok para kazanırım. Ruhumu satmaya karar verirsem dolar trilyoneri olurum.” Gençler arasında yükselen değerin ulusal egemenlik veya ulusal devlet olmadığını aktaran Mütercimler, yükselen değerlerin değiştiğini ve öğrencilerin yükselen değerinin AB olduğunu söyledi. CHP veya DSP gibi partilerin gençlerin önüne vizyon koymadığını belirten Mütercimler, “Toplumun önüne koyduğumuz önderlere toplum saygı duyuyor mu? Bir tanesine saygı duymuyor. Sözünü ettiklerim İslamcılar değil. Bizim inancımızın cephesindeki önderlerden bahsediyorum ben.” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda düzenlenen sempozyuma ilginin az olması konuşmacıların yakınmalarına sebep oldu. Yaklaşık 50 kişinin izlediği sempozyuma Kanal Türk Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Çetin Doğan, Dr. Erol Mütercimler, yazar Cengiz Özakıncı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nur Serter, İÜ eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı katıldı. Sempozyuma katılacağı duyurulan Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ise programa gelmedi. Sempozyum sırasında bir de ÇEV’in hazırladığı kısa film gösterildi. Filmde elinde Kalaşnikof ve tabanca bulunan çocukların Türkiye’den manzaralar olarak gösterilmesi dikkat çekti. Önder Deligöz, İstanbul

09.04.2006


http://www.zaman.com.tr/?bl=haberler&alt=&trh=20060409&hn=274240

Hiç yorum yok: