Fikir7 Manset Haberler

17 Mayıs, 2007

Demokrasi ???

Ben demokratim galiba ?????
Alıntı:
sepultura´isimli üyeden Alıntı
İnsanları ortak bir noktada buluşturmak gerek mim kardeş. Bir ülke bunu milliyetçilik ile, bir başkası din ile, bir başkası bir ideoloji ile başarmış ya da başarmaya çalışmakta.
21. YY. da birlestirici payda ise DEMOKRASI dir.
Irkcilik, Dincilik yook artik. Ortak paylasim paydasinin mümkün oldugu kadar tüm milletin ortak paylastigi payda olmalidir.
Bizde cook din var. Bu olamaz..Alevilik, sünnilik kavgasinin varligi, dinin bu ülkede payda olamayacagini göstermiyotrmu?Bizde cook irk var. Buda olamaz. PKK; irk paydasinin payda olmadiginin delili degilmidir ?
Ideolojileride denedik, sag, sol ürettik ve catistik. Buda payda olamadi.Tek care DEMOKRASI.
Buyrun kime hitap etmiyor ?
Kimin ortak paydasi degil ?
Tabiiki darbeciler, ihtilalcuiler, monarsistler, oligarsistler karsi geleceklerdier. Cünkü arpalari ellerinden alinip, demokratik olarak halka dagitilacaktir.
En büyük arpalik OYAK; soyduklarini bu millete geri verecektir. Bunu istemeyenlerin paydasi olabilirmi demokrasi ?

Alıntı:
Bizim tarihimize bakarsan bu bir çok kez denenmiş bir çok yolla. Pan Türkizm, Pan İslamizm gibi değerlerle devleti ve insanları bir arada tutmanın mümkün olduğu görüşüyle bunlar yapılmış ama bu görüşlerin hepsi iflas etmiş. Bu görüşlerin niye iflas ettiği hususunda sayfalar dolusu yazı yazılabilir. Hemfikiriz.

Alıntı:
Biz Atatürk değerlerine sarılarak şimdi bunu yapıyoruz. Bu degerler nelerdir ? O zaman bu degerlerin dogru adini koymalisiniz.Insanlari buna inandirmalisiniz.82 yildan beri anlatamadiniz bir türlü bu millete bunu. Inandiramadiniz bu milleti buna. Artik bu kadar yildan sonra farkina varmaniz gerekir bir yerlerde hata yaptiginizin.Yoksa Atatükcülük diye bu millete yedirtilenlerin Atatürkle hicbir ilgisi mi yok ?Yoksa bu degerler yanlismi bulunuyor bu millet tarafindan ?Bunlarin cevabini siz veremezseniz, halk vermek zorunda kaliyor farkindaysaniz.Yoksa Atatürkcülük degerlerinin, Atatürk´e ait olmadiginimi, ortak payda icin yeterli olmadiginio mi, yoksa yanlismi oldugunu düsünüyor bu millet ?
Laiklik nedir ? Nasil olur ?
Sosyal devlet nedir ?Nasil olur ?
Üniter yapi nedir ? Nasil olur ?
Demokrasi nedir ? Nasil olur ?
Görüsüme göre biz ne Atatürk degerlerini biliyoruz, nede uygiulamaya calismisiz 82 yillardan beri...
Atatürk degerlerinin demokrasi degerlerinin sadece ufak bir kismi oldugu gercektir. Fakat yeterli degildir. Atatürk ifadelerinde Muassir medeniyet hedefini göstermis. Buda laiklikten, sosyallikten, demokrasiden, vs...gecer.Ama Laik, Sosyal, demokrasi kelimelerinin manasini yanlis bilir maalesef bu millet. Pardon bu millet dogrusunu biliyor artik, Atatürkcü gecinen soyguncular yanlis göstermek hebesindeler.Ama Atatürkcü Türk Milleti yemiyor bu lololari artik.
Sagolsun ki Atatürk, tek yönümüzün MUASSIRLIK oldugunu isaret etmis.
Atatürk´ün degerleri bizim degerlerimizdir.
Atatürkcülerin okutmak istedigi anti-laisizm, oligarsi, anti sosyallik, vs...degil.
Kisacasi bize kavramlari yanlis yedirtmeye calismislar birileri. Maksatlarida ortada. Bu ülkeyi satmak ve soymak.Neden müdahale edemiyoruz, Türkmen kardeslerimize sahip cikamiyoruz.? Burda bir bit yenigi yok mu ?[quote]İsviçre'de Türk kültürü üzerine Zürich üniversitesi öğretim üyeleriyle çalışmalarımız var. İlmi olarak entegrasyondan bahseden bu insanlar iş uygulamaya geçince asimilasyona başlıyorlar.[/quote] Buda bir demokrasi oyunudur. Asimile ettirtmemek icin kendinizi, demokratik haklarinizi kullanacaksiniz. Aynisi tüm avrupa ülkelerinde yapilmak istenmektedir. Cogunluklar azinliklari daima kendi komutlarina almak isterler. Balans ise demokrasidir. Tabiiki demokrasiyi kullanabilmek, kendinizi müdafaa edebilmek icinde, cok seyler bilmeniz sarttir.

Alıntı:
İsviçre'de en büyük azınlık Boşnaklar, Hırvatlar ve Arnavutlardır. Bunlar çoktan asimile edilmiş zaten. Şimdi Türkleri de içlerine çekmeye çalışıyorlar. Bunu küçük bir azınlık dışında henüz başaramadılar. Devletimiz buraya din adamı, öğretmenler görevlendiriyor. Amaç bunun önünü kesmek işte. Avrupanin her ülkesinde Türkler haric her irk asimile edilmistir. Türklerde beceremiyorlar bunu. Cünkü biz irkci degil, milliyetciyiz...Dikkat ediniz bu fark cok mu cok önemlidir.

Alıntı:
1001 gece masalları konusuna gelince , birisi bir yalan söylemiş sonra dönmüş kendi de inanmış. Bu kadar ucuz bir masalla edebiyat parçalayıp insanların kafasını karıştırmayın. Isvicrede sizlere bakis acisi bu degilmidir ? Biol bol masal, hikaye anlatmaz mi Türkler ?Wenn der Tag lang ist............ile baslayan cümle ile karsilasmadiniz mi yoksa. (gün uzadikca, masallar dökülmeye baslar masaya.) TTK Baskani gelmedimi Isvicreye ? Anlatmadi mi Ermeni soykirimi olmadi masallarini orada ? Tabiiki inanmazlar bu masallara. Avrupali belgelerle konusur, masallarla degil."Arsivleri acin ve susturun su ermeni yalanini" dedik onlara. Cünkü avrupalilar, bu soykirim iddialarina karsi kronik delillerimizi ortaya koymamizi istediler. Yani arsivlerin acilmasi sart kilindi. Biz ise acmiyoruz arsivlerimizi halen ve Avrupada yavas yavas teker teker soykirim yaptigimizi kabulleniyor kendi ülkelerinde.Yazik degilmi bu millete ? Soykirim yapmadigimiz halde, neden belgelerle, arsivlerle karsi koymuyor, soykirimi kabulleniyoruz ?

Alıntı:
Türk kürt laz çerkez türk yapılmaları mümkün değildir demişsin. Kafanız azıcık çalışıyor olsaydı bunun hangi amaçla söylenmiş olduğunu da anlardınız. Irk olarak tabii ki bunlar Türk olamaz yapılmaları da mümkün değildir. Amaç bu insanlarımızı Türkiye çatısı altında toplayabilmek. Bari bu kadarını anlayın artık. Bu nasil olacak ? "Türkiyeli" mi diyeceksiniz tüm insanlara bu ülkede ? Buda mümkün degil, degil mi ?irkcilik, dincilik out olmus, biz halen ölüyü diriltmekle mesgulüz degil mi ? Yoksa baska türlü mü ? Hangi payda altinda ? bu insanlari bir cati altinda toplayacaksiniz ?Kesfedilenleri kesfetmeye calismakla neden ugrasalim ki ?Demokrasi her insan icin, her millet icin bir paydadir. Bundan baska paydada müümkün degildir. Yoksa varda, bilmiyorum mu ben ? Buyrun...

Alıntı:
Ermeni ve PKK konusuna gelince PKK terör örgütünün ASALA biter bitmez ortaya aktif eylemlerle çıktığını görürsünüz. 1907 yilinda Berlin´de bir Türk-Alman-Isbirligi dernegi kurulur. Bu dernegin ilk 2 üyesi Enver Pasa ve preususche Kulturbesitz´in baskanidir. Türkiye´de birligin irk ekseninde saglanmasi karara baglanir. Cünkü o zamanlar, bugün demokrasi nasil en ideal ise, irkcilik en ideal idi, birlik ve beraberlik icin. Ermenilere ve Kürtlere irkcilik farki gözetilerek yaklasildi Osmanli topraklarinda. Ayni doktrinle ermeniler ve kürtlerde Fransiz ve Ingilizler tarafindan milliyetcilendirildiler.Ermenilerin bize karsi fransiz, ingiliz ve ruslarla birlesip savasa gecmesi, ermenilere karsi kürtleri devreye sokmamizla oldu. Bu arada Kürtlere torak vaadinde bile bulunmusuz. Sevr ve Lozan anlasmalarinda bu sözümüz, anlasma maddelerindendirler.Ermenilerle ve Kürtlerle olan bu savasin nedenide budur.

Alıntı:
Ermeni finansmanı sayesinde ayakta durduğunu da bilirsiniz. Dogrudur. Fakat unutmayin ki, yillarca kürtleri, Saddamdan koruyan(36.paralelin güneyi) Türk gecinenlerde bizim devletimizdi.Yani terörden primlenenler var bu devletin icinden.

Alıntı:
Bütük kürt insanımızı buna dahil etmeniz namümkündür. Dogrudur, Katiliyorum.

Alıntı:
Benim babam yarı kürt, annem Horasan Türkmeni. Siz bunu ayırmaya kalkabilecek kadar tehlikeli bir görüşe sahipsiniz. Nasil ?

Alıntı:
Eğer bunları ayırırsak ben %25 parçamı ayırmam gerekiyor AYnı şey diğer kökenli vatandaşlarımız içinde geçerlidir. Ben Türk'üm. İsviçre'de yaşıyorum. Ben Türk'üm diyebiliyorum ama ekmeğini yediğim ülkeye ihanet etmiyorum, etmemeliyim de zaten. Demokrasilerde irki özellik bir ayricalik olmadigindan dolayi, her insan gibi sizde bir insansiniz. Demokrasilerde insan haklari evrensel bir sekilde korunur, rey oranina bakmadan. Demokrasi haklarin dagitiminda devreye girer rey agitrligina göre.Isvicre anayasasinin ilk 5 maddesinin icindede yazar bu. Insanlar din, dil, irk, cilt rengi, görüs, fikir, vs..farki gözetmeksizin kanunlar önünde esittirler.Ikinci maddede der ki: Menschewurde unantastbar=Kisi onuru(bu kelime ile wurde tercüme edilemiyor o kadar) dokunulmaz en büyük degerdir.

Alıntı:
İşte Ataürk değerleri burada devreye giriyor bizim ülkemizde. Bu insanlarımız, laz çerkez kürt vs., ne olduğunu söyleyebilmeli ama ihanet etmemeli. Atatürkçülüğün amacı bu işte. Demokraside hersey var. Baska ne ariyorsunuz ki ? Atatürkte muassirlasmakla bunu isaret etmemis mi ? Atatürk yazabilirmiyxdi demokrasiyi bu kadar detayli ? Atatürk isaret etmis. Sarmiydi detaylandirmasi ?Kisacasi hakiki Atatürk degerleri ile demokrasi degerleri ayni. Hatta Atatürk degerleri; demokrasi degerlerinin sadece bir kücük bölümü. Ama Atatürk demokrasiyi alacaksiniz" demis, muassir medeniyeti alacaksiniz" diyerek.Atatürk degerleri adi altinda, Atatürkten sonra gelenler yalanlar anlatmislar bizlere. Anti-Laisizmi, laiklik, anti-sosyalligi=sosyallik , vs..gibi yedirmislerr bizlere. Yani Atatürk´e ihanet vardir bu tanimlanan yanlis degerlerle.
Dünyayi yeniden kesfetmenin geregi nedendir ? anlamakta mümkün degil. Illaki Atatürk imzasi bulunacak altinda ?
Bugünkü bu yanlis kavramlarin altina ne Atatürk ve nede Bu millet imza atar. Secimlerdede bunun böyle oldugunu göreceksiniz.

Alıntı:
Tabulaştırmanın oryantal olduğu düşüncesi de yanlış. Bu bir genel kanidir Avrupalilarda. Haksizda degildirler yaneee...Mangal üzerinde köz birakmayiz, sallamalara basladigimizda...Nedenseoldugumuz gibi degilde olmak istedigimiz gibi görünme hastasiyiz. Bunun psikolojideki adi: Asagilik komplxi (minderwertigkeit)Atatürk´e bir yalaka asker "bu milleti, bu vatani siz kurtardiniz" diye yag cekmeye kalkar. Atatürk ise:- Bu milleti, bu vatani bu aziz millet kurtardi. der.Iste Atatürk..Iste bizim yalakalar....dalkavuklar....Bire bin ekler, gercekmis gibisinden anlatiriz 1001 gece masallarini.Kendimize güvenmemiz, asagilik komüplexinden kurtulmamiz gerekir. Buda demokrasi icerisinde gayet iyi olacaktir.Bulundugun ülkede bir arastir. Neleri almislar atalarimiz Osmanlidan.Dernek, Vakif, nereden, kimden alindi ? Demokrasi kimden alindi ? Yönetim sistemleri kimlerden alindi ?Osmanli 600 yilda medeniyeti ögretti avrupalilara. Bize gecmisimiz kötülendi ve biz gecmisimizden koparilarak Alman, Ingiliz, Fransiz, ABD usagi yapilmadik mi ?

Alıntı:
Çünkü İsviçre'nin şimdiki tabusu para. Onlar paraya tapıyor. Demokrasilerde bazi degerler öne cikabilir fakat bu degerler demokratik sistemi zedeleyemez. Insan haklarina dokunamaz hicbir deger. Bu farki farkedebiliyormusunuz acaba ?Kendi ülkendeki Atatürk´ün arkasina siginan oligarsiye baktiginda, soygunlari, insan haklarinin (muhtira gibi) hice sayildigini, insanin hicbir degerinin olmadigini görürsün. Para dahi tabandaki sosyal yapiyi, sosyal devlet olgusunu ortadan kaldiramaz isvicrede.

Alıntı:
Banka hesaplarını açmamak için AB ye üye olmuyorlar. Eğer açarlarsa Hitler'in milyarlarca mark(eski alman markı yani) tutarındaki paraları uçup gidecek. Ve daha bunun gibi binlerce hesaptan bahsediliyor. Onları bir arada tutan güç ülkenin ekonomik zenginliği. Bu zenginlik bir biterse, yarısı alman, çeyreği fransız, onda biri italyan, ve geri kalanının diğer milletlerden biraraya gelmiş bu devlet nasıl bir arada duracak?
Tabii ki duramayacak ve dağılıp gidecek. Atatürkcüleri getirirsiniz oraya.....)))
Avrupa degerlerini alir, iclerini bosaltir, ondan sonrada Atatürk degerleri dersiniz....
Ici bos süslenmis yumurtayi hatirladim birdenbire. Unutulmamasi gerekir ki, sosyal devletin sosyalligi, sahip oldugu ekonomik güce göredir. Fakir bir ülkedeki sosyal haklarda fakirlesir.Isvicre ekonomisi parayi ürün olarak kullanan bir ekonomidir. Bundan olan kazanci ile yasar. Ne kadar kazanirsa, o kadarda sosyallesir.
Bu zenginlik biterse..................gibi ütopik varsayimlarla ugrasmaniz, ne kadar realistcedir bilemem.
Kainatta hicbirsey baki degildir. Hersey degiskendir. Her ülke gibi isvicrede ürününü koruyacak ve gelistirecektir. Yoksa varligini koruyamaz.

Dedimya..."Eger.....olursa, yandik......" gibi cümlelerle korkutulmaya alismisiz. Korkutularak, soyulmaya alismisiz.Siz isvicrenin gelecegini isvicrelilere birakin. Onlar -kesinlikle- sizlerden realistler. Eger Bilderberg toplanti sonuclari ile ilgilenirseniz, isvicrelilerin 40 yil sonrasi icin tedbiri simdiden aldiklarini da farkedersiniz.
Alıntı:
Bizi bir arada tutan Atatürk değerlerine karşı sizi daha düşünceli konuşmaya davet ediyorum. Ben Atatürk´ü cook severim. Fakat maalesef hakiki Atatürk piyasada kalmadi. Sahteleri piyasada.Sahteleri ile ugrasmakta zaman kaybi maalesef.Ben Atatürk´ün isaret ettigi, bana ögütledigi ve gösterdigi ideali yakalamis medeni bir Türküm.Insanin Lezbiyenine, Homoseksüeline, Kürdüne, Türküne, Almanina, Ermenisine, Sunnisine, Alevisine, Ciplagina, Giyinmisine, Sacmalayanina, Sacmalamayanina, Atatürkcüsüne, Seriatcisine, Demokratina, Fasistine, Komunistina iNSAN olarak bakiyorum ve hepsine saygiliyim.

Respekt EVET,
Akzepte HAYIR.....
Ben demokratim galiba ?????

Ayriyeten demokratik bir muhabbetle beni ihya ettiginiz icinde tesekkürlerimi sunarim.
Iste Atatürk´ün istedigi muassirlik bu...
Kanusmayi, konusa konusa uzlasmayi ögrenmek wesselam.

Moderatör

Kardeşim, herşeye demokrasi diyorsun. Biz zaten buna karşı değiliz. Atatürkçü değerlerin ne derece doğru anlaşıldığını, en son Atatürk'ün partisi CHP'nin yaptıklarıyla gördük. Demokrasiyi engellemek için herşeyi yaptılar. Önce demokrasinin ne olduğunu bu politikacılara anlatmak lazım. Herkes demokrasinin gerekliliğinin farkında. Ama sadece demokrasi olursa işte o zaman içimizdeki azınlıklar azmaya başlıyor. Ne yapalım o zaman? Hepsinin kafalarını mı ezelim? Nerde kaldı demokrasi o zaman? Demokratik platforma girmeyi reddeddip silahla bu işi yapmaya kalkanlarla nasıl bir arada demokrasi çatısı altında yaşayacaksınız? Demek ki sadece demokrasi ile olmayacak bu iş. Başka da yorum yapmayacağım zaten.Gerçek Atatürkçülük ile Atatürkçü geçinip kendi çıkarını düşünenleri bir arada tutmayalaım lütfen...

mim

Güzel bir tartisma idi ve herkesede yarardi insallah. Tesekkürler hepinize.Tartismalarimizi biraz frenlermem istenildigi icin yavaslatiyorum kendimi. soru sorulursda, cevap verecegim artik.

Hiç yorum yok: