Fikir7 Manset Haberler

12 Mayıs, 2007

SOSYAL DEGERLERiN BOSALTILMISLIGI


Ahmet MiM
tarafından 11 Mayıs 2007 17:02 tarihinde

Din ve Ahlak

Martin Luther ile dinde reformlar baslatildi Avrupada. Cünkü hristiyanlik dini, orijinliginden kopartilmis, saptirilmis ve tahrif edilmisti. Incildeki tahrifatlarla örf, adet ve ahlak kavramlari degistirilmisti. Buna isyan idi reform hareketleri. Kur´an da ise böyle bir tahrifat yoktu. Icerdigi Ahlak kavramlari dopdolu duruyordu.
Reformlarin asil amacinin ne oldugunu bilmeyen bizdeki akilli(!) akilsizlar, bizdede reform yaptilar. Islamiyetten laiklik adina kopus reformu idi bu. "Din ile Devlet islerinin biribirinden ayri tutulmasi" demek olan laiklik, bizde dinsizlik ve ateistlik olarak tanimlandi akillilarca. Türkiye islamdan uzaklastirildi. Islamdan, islam ahlakindan uzaklasmak idi.
Reformlarla hristiyanlik dinini kiliseye hapseden Avrupali gibi bizdede Islamiyet camilere sokulmak, kapatilmak istenildi..

Ahlaksizlikta BEKLEMEK

Cumhuriyetle hicbir problemi olmayan insanlara, "cumhuriyet" adi altinda "sinif oligarsisi", "laiklik" adi altinda "dinsizlik" verilmisti. Milli ve dini kültürü bosaltilan halkin ahlaki, örfleri, adetleride bosaltilmis, bos insanlar toplulugu olusturulmus.
Bosluklarin materyalle doldurulmasi yeglenerek, üretmeden tüketmek yani asalak yasamak idallestirilmis.
Reform hareketleri ile tahrif edilmis hristiyanligi kiliselere kapatan Avrupali, kültürünü sahiplenerek, kültürünün ögelerini etik adi altinda toplamis ve yasaminda uygular olmus. Bizde ise yapisilacak dal birakilmamis. Avrupaya sömürttürtülmüsüz.
Bu ahlaki bosluk ve cöküntü icerisinde herseyden medet umar yani herseyden birseyler bekler konuma düser olmusuz.
Vertrauen ist gut, Kontrolle besser=inanmak, güvenmek iyi, kontrol altinda tutmak dahada iyidir. der Avrupali.

Ahmet MiM
tarafından 11 Mayıs 2007 16:51 tarihinde

Bosaltilmislik ???

Bir ülkeyi, bir halki sömürebilmek icin, o ülkenin örf, adet ve ahlakini sifirlamak gerekir.örften adetlerden ve ahlaktan yoksunlastirilan toplumlar tamamen materyallestirilebilirler. Materyalistlestirilen toplumlar ise mutlulugun materyal ile zenginlesmekte oldugunu zannederler.
1922 yilinda yeni bir Cumhuriyetin kurulmasi arefesinde Ingiliz ve Fransizlar cagirdilar lider kadrosundaki önderleri ve onlara bu ülke insaninin icinin bosaltilmasi icin direktifler ve yollar tavsiye ettiler.
Devrimler yapildi bu afrika ülkesinde. Halk zannettilerki, medenilesecek, zenginlesecek..mutlu olacak....
Ama ici bosaltilan bu halk, ici bosaltilmis kavramlarla(laiklik, vs gibi)dolduruldu. Bu kavramlari 80 küsur sene sonra dahi anlayamadi bu millet.
Ama bu arada daima soyuldu ve sömürüldü.

Hiç yorum yok: