Fikir7 Manset Haberler

17 Mayıs, 2007

Yaw biz aydan mi geldik ki, degerlerimiz ayvari olsun ?

Yaw biz aydan mi geldik ki, degerlerimiz ayvari olsun ?

[quote=sepultura;121095]AB, ülkelerin değerlerine karşı olabilecek yasalarında her zaman esneklik göstermektedir mim kardeşim.[/quote] Maalesef bu temel meselede esneklik mümkün degil. Bilim caginda tabulara yer yook !!!!

Ya ilme yada tabulara göre yasayacaksiniz. Ikisi ile birlikte yasamak mümkün degil avrupa anlayisi ile.(legend)

[quote]Önemli olan, bizim bu değerlerimizi AB ye anlatabilmemizdir. Ben şu anda İsviçre'de yaşıyorum [/quote]Tabulastirarak Atatürk´ü degerli kilamazsiniz. Bu bir yanlisi idi Atatürk´ün mirascilarinin. Atatürk´ün tabulastirilmasina, ne kendisinin ve nede bizim ihtiyacimiz vardir. Onun bu ülke ve bu ülke insanlari icin yaptiklarinin bilinmesi, bugünkü tabulastirmak icin olusturulan yalan ofurdatmalardan dahada dogru olacaktir.

[quote]adamlar bizim Atatürk'ü niçin bu kadar tabulaştırdığımızı anlayamıyorlar. Anlayamazlarda zaten.[/quote]

Taksil derecenizin ne oldugunu bilemem. Tabulastirmanin bir oryantal düsüncenin ürünü oldugunu bilmeniz gerekir. Eger Isvicre´de birazcik akademisyenler dünyasinda muhabbet al-veriniz olsaydi, Türklerin 1000 in üzerine 1 ekleyerek 1001 gece masali yaptiklari ön yargisinida duymus olurdunuz. Bu bir asagilama degilmidir ?

Atatürk´ü anlamaniz, anlatmaniz nasil mümkün olamaz ? Tabiiki duydugunuz masallarin dogruluklarini arastirmis iseniz. Isvicre´den Alman, Ingiliz, Fransiz arsivlerine girmeniz mümkündür. Inceleyeceginiz bu arsivlerde orijinal mühür ve imzalarimizida bulabilirsiniz. Yani dogru bilgilerdir bunlarin geneli. Incelediginizde görürsünüz ki, bizim tarihimize cok cok yalanlar eklenmis, cok cok gerceklerde cikartilmis. Ve yine görürsünüz ki, bizim arsivimiz, bir Alman tarihciden calintidir. Bizim kendi arsivlerim,ize dayanan bir Tarih kitabimiz dahi yoktur. Cünkü bizim arsivlere girmek mümkün degil. 1986 dan itibaren incelemeniz mümkün, kismide olsa.

Gercek bilgilerle bezendiginizde Atatürk´ün degerini dahada fazla garkedeceksiniz. O´nun bir tabu olmadiginida....

[quote]Biz Türk, kürt, laz, çerkez, abhaza, gürcü vs. Türküz diyebiliyorsak amacımıza ulaşmışızdır. [/quote]

Bunu siz diyebilirsiniz ama sadece siz....Buda bir tabudur iste. Yasadiginiz ülkede de 20 nin üzerinde irk yasadigi halde, "biz isvec irkindaniz" diyebiliyorlar mi ? Ama hepsi isveclidir degil mi ?

21 YY. da irk paydasciligi yok. Hitlerin ölümü ile irkcilik bitti Avrupada. Bizdekilerin ise bundan ya haberleri olmadi veyahutta bu realite islerine gelmedi. Avrupada Milliyet paydasi üzerinden paydascilik var. Bu Avrupanin tüm ülkelerinde böyledir.

Kürte kabul ettirtebiliyormuyuz 1907 den beri Türk oldugunu ?

Biz zorladikca, onlar "hayir" diyorlar ve bu hayirlari silahl zoru ilede gerceklestirmek istedigimizden, kürtlerle basimiz dertte. 30.000 üzerinde sehit verdik bu nedenle.

Biz Kürtlerle 800 yil Osmanli devrindede beraber kardesce yasadik kürtlerle, ermenilerle. Kan döküldümü ?

Neden bu kardes kanlari döküldü ?

Ayni olay ermeni meselesi icinde gecerli. 1907 yilina kadar hicbir problem yok iken, irki payda kabul etmisiz birlikteligimiz icin ve almisiz ermenilerle basimiza belalari.

Irk birligi ne Türkiye´de, nede baska bir ülkede mümkündür.

Kisacasi kürt, laz, çerkez, abhaza, gürcü vs. Türk degildirler ve Türkte yapilmalari mümkün degildir. Don Kisot gibi yel degirmenini düsman zannedip, saldirmalari birakalim. Gercekci olalim. Atatürk´ün dahi böyle bir ideali yok idi. Bu ideal Enver Pasanin idi. Enver Pasa ise Türk´ten cok Alman idi. Yani irkci idi....

[quote]Aynı değerler ABD de uygulandığı zaman sorun yok. T.C. de uygulandığı zaman anlayamazlar. İşte sorunda buradan kaynaklanyor zaten.

[/quote]

Gerek ABD´de gereksede Avrupa ülkelerinde toplumlar arasinda asiri ayirim (diskriminasyon) yoktur. Bu nedenledir ki, bu ülkelerde insanlar birlesebilmek icin ortak payda aramaz. Irklarina kurtulus ümidi olarak sarilmaz.

Almanya´daki Türkler 1964 yilindan beri kendi dillerinde TV´leri, Radyolari, Gazeteleri ile Türkce konusarak yasarlar.Hatta ve hatta Türkce dillerini heryxerde serbestce kullanirlar. Devlet dairelerinde resmi evraklardada Almancanin yanisira Türkce yazilarida bulabilirsiniz. Belki isvicrede de aynisidir.

Irkcilik, ayirimcilik yaptigi anda Alman vatandaslari veyahutta Alman devleti hemen birlestiler Türkler bayraklari altinda.

Unutmayin ki, insanlar etkilere, tepki ile cevap verirler. Bu tabii bir reflextir.

Kürtler, Ermeniler 800 yil yasiyorlar kavgasiz gürültüsüz bizimle her alanda beraber ve 1907 den sonra bakiyorsunuz ki, kürt, ermeni olduklarini hatirlatmisiz onlara.

Ne PKK ne Kürt sorunu kalir bu ülkede, eger avrupalilar gibi irka degilde insana deger vermis olsak.

Türkler "Ben Almaním=ich bin Deutscher" diyen irkci Almanlara:

- was ist Deutscher ? diye sorduklarinda, Alman cevap veremiyor ve yerin dibine giriyor.

Hulasa Tabu..adi üzerinde manasiz, sebepsiz, ilmi aciklamasi olmayan...

Muassir Türkiye insani 21 YY. da tabulara ihtiyac duymaz. Tabulara tapmak, muassir Türkiye hedefinede terstir yani Anti-Atatürkcülüktür.

Yaw biz aydan mi geldik ki, degerlerimiz ayvari olsun ?

Neden diretiyoruz yanlislarimizda, kendimizi gülünc duruma düsürdügümüz halde.

Hiç yorum yok: