Catalla kuru fasülye yenir mi ?
Avrupa mutfagi ile Türk mutfagi arasindaki en büyük fark; Avrupa mutfaginda catalin agirlik teskil etmesidir. Catalla yemek istenildiginden tüm avrupa yeekleri ya kati yada iri tanelidirler.
Türk mutfagi ise, Türklerin yasam ortamlarinin sicak olmasi, vücuda alinan yemeklerin, vücudun ihtiyaci olan bol miktarda suyu icermesini zorunlu kilar.
Bu nedenledir ki asil Türk mutfak kültürü; sului yemekler üzerine kurulmustur.
Türk mutfaginin avrupalilastirilmasi yani sulu yemeklerin katilastirilmasi nasil mümkündür ?
Tavaya mümkünse biraz tereyagi koyunuz. Üzerine misir veya bugday ununu koyup, hafif kizartiniz. Bu katilastirici addenizi, her türlü pisirdiginiz sulu yemege ocak üzerinde yabas yavas yediriniz. Sulu yemeginizin istediginiz kivamda katilastigini görürsünüz.
Catalla kuru fasülye yenir mi ? Buyrun yersiniz.
Ayriyetten tüm sulu Türk yemekleri bu yöntemle Avrupalilastirilabilir.
Afiyet olsun...
Fikir7 Manset Haberler
18 Mayıs, 2007
Yemek Kültürü
Yazar: mim Tarih: 18.5.07
Eklentiler: Yemek kültürü
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder