Fikir7 Manset Haberler

19 Mayıs, 2007

Erkek nesli tükeniyor mu?

Erkek nesli tükeniyor mu?


Türk Alman Jinekoloji Derneğince Antalya'da düzenlenen ''7. Türk Alman Jinekoloji Derneği Kongresi''nde gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, çevresel etkenler ve stresin kadın ve erkeklerde kısırlığı tetiklediğini söyledi. Ünlü, 1950 yılında 250 milyon olan bir erkeğin sperm sayısının 20 milyona düştüğünü vurguladı. Erkeğin sperm sayısının düşmesinde çevre kirliliği, stres, tarım ve veteriner hekimliğinde hormonların düzensiz kullanımının büyük etkisi olduğunu ifade eden Ünlü, ''50 yıl önce yaşam çok daha kolaydı. Modern insanın stresi çok fazla'' dedi.

Erkek cinsiyetini belirleyen Y kromozomunun da giderek küçüldüğünü ifade
eden Ünlü, ''300 milyon yıl öncesine göre Y kromozomu yarı yarıya küçüldü ve üzerindeki genlerin bazıları yok oldu. Bazı spekülatif düşüncelere göre 50 milyon yıl sonra Y kromozomu diye bir şey kalmayacak, erkek nesli tükenecek belki de.

Negatif yönde bir gidiş var'' diye konuştu.

KARİYER ÖNCELİĞİ DOĞURGANLIĞI AZALTIYOR

Kadınlarda da doğurganlığın giderek azaldığına dikkati çeken Ünlü, bunda en önemli nedeninin kadınların kariyerlerine öncelik vermesi olduğunu vurguladı.
Kadınların gebeliği ötelediğini ifade eden Ünlü, bununla birlikte doğum kontrol yöntemlerindeki gelişmeler ile geniş ailenin yerini çekirdek aileye bırakmasının da doğurganlığı azalttığını dile getirdi. Ünlü, ''Doğurganlığın ötelenmesinin getirdiği en büyük sorun hamile kalmanın güçleşmesi. Kariyer nedeniyle geç çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar 35'inde evlenip 40'ına doğru çocuk sahibi olmaya karar veriyorlar. Bu durumda bazılarının gebe kalması mümkün olamıyor'' dedi.

Ünlü, kadınlara ''Çocuk doğurma yıllarını ertelemeyin'' tavsiyesinde bulundu.

Kanser teşhisi konulan kadınlarda tedavi öncesi yumurtalığın alınarak
dondurulup saklandığını da ifade eden Ünlü, bu hastaların daha sonra çocuk
doğurmak amacıyla saklanan yumurtaları kullandıklarını kaydetti. Ünlü, etik
olarak bu yöntemin kariyer nedeniyle çocuk sahibi olmayı erteleyen kadınlara uygulanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

EVLİ ÇİFTLERİN YÜZDE 14'Ü ÇOCUK SAHİBİ OLAMIYOR

Ünlü, Türkiye'de evli çiftlerin yüzde 14'ünün istedikleri halde çocuk sahibi
olamadıklarını söyledi. Kısırlık tedavisinde ilaç, mikroenjeksiyon, kök hücreden sperm elde etme gibi önemli gelişmeler olduğunu belirten Ünlü, bu gelişmelerin tedavi için umut verdiğini dile getirdi.

Çevre kirliliği ve stresin kadında yumurta, erkekte ise spermleri olumsuz
etkilediğini belirten Ünlü, küresel ısınmanın kısırlığa etkisinin ne olacağının
ise henüz bilinemediğini dile getirdi.

KOT PANTOLON ve SAR KiLOT

erkek neslinin tükenmesinde, erkeklerin giydikleri kiyafetlerin negatif etkenleri de cok.

"Kot pantolon, vücudu saran kilot giymeyin tavsiyesinde bulunurum.

Ayni tavsiye kadinlar icinde gecerlidir.

Kassiginiza baski yapan hicbir giysi kullanayin.

Hiç yorum yok: