Fikir7 Manset Haberler

13 Mayıs, 2007

Hakimiyet kayitsiz sartsiz bu milletindir.

Hakimiyet kayitsiz sartsiz bu milletindir. Atatürk

[quote=kanadoglu1903;118952]
"Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız karar verebilmesi, o ülkede yargının kökten bağımsız olduğunu göstermez. Siz halka yasamayı hem de yürütmeyi seçtirirseniz, iki ayrı güç yaratma ve iki gücün birbiriyle çekişme olasılığı ortaya çıkar. Eğer bu durumda yargınız da bağımsız değilse sizi bekleyen doğrudan doğruya dikta rejimidir" dedi.

Kanadoğlu şöyle devam etti: "Bunun gidişatı tarihten gelen, Türkiye'yi tek başına yönetme arzusudur. Bunun ardından 'yarı başkanlık' için değişiklik istekleri gelecektir. Ancak bazı ihtiraslara yarı başkanlık da yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ihtiyacı olan, ulus-devlet düşüncesinden başka bir şey değildir."[/quote]

"Cumhuriyet=HALK IKTIDARI demektir demokrasilerde. Her Cumhuriyet, cumhuriyette olmayabilir. Adi cumhuriyet olup, gücünü CUMHUR=HALK´tan almayan cumhuriyetlerde vardir. Eger Türkiye Cumhuriyeti; Türkiye Cumhuriyeti anayasasinda belirtildigi gibi laik, sosyal, demokratik bir cumhuriyet ise, iktidar gücü halktadir. Halkin sectigi Parlementodadir. Parlemento ise yine kendi denetimi ve atamasi altinda olan kurum, kurulus ve sahislarla bu iktidarini paylasir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, demokratik olmayan darbeciler anayasasi oldugundan, halkin iktidarini bazi kurum, kurulus ve sahislara birakmistir. Parlementoyu ise bu halkin yetki ve iktidar vermedigi sahis, kurum ve kuruluslara birakmistir. Bu nedenledir ki, mevcut "Türkiye Cumhuriyeti" tanimi yanlistir. Hicbir demokratik, muassir bir Cumhuriyet ile yönetilen ülkede, halkin iradesi; sahis, kurum ve kuruluslarin ellerine birakilmamistir.

Mevcut Anayasanin degistirilmesi, demokratiklesmek icin sarttir. Ancak bu sekilde iktidar gücü hususunda kurum, kurulus ve sahislar tartismasindan kurtarilabilirler. Mevcut yarginin, kurum ve kuruluslarin bagimsizliklarini iddia etmekte yanlistir. Hicbir sahis, kurum ve kurulus bagimsiz olamaz. Bagimsizlik; tabiatin kuralina aykiridir. Bagimlilik ve toleranz ile, gücler dengesi ölcüsüne uygun uzlasi saglanir demokratik ülkelerde. Kanadoglu´nun iddiasi yanlistir bu nedenle. Kimin, kimlerin emirlerinde, kimlere calisip, hizmet ettikleri bellidir mevcut kurum, kurulus ve sahislarin. Bu güclerin, güclerinin elden gitmesinin zararlari; arkasinda yatan kendi menfaatlerine ve bagli bulunduklari dis güclerine menfaatlerine aykiri olacagindan, halkin iktidarina karsi gelinmek istenilmektedir. Bunun baska bir sebebi olamaz.
Cumhurbaskani, Anayasa Mahkemesi, Danistay Mahkemesi, Yargitay Mahkemesi, TSK, YÖK kime baglidirlar ?, kime hizmet ederler ?, kime hesap verirler ? Halka hizmet veriyorlarsa, neden bu görevleri halktan talep etmekten, halkin kendilerini denetlemesinden kacarlar ?
Son günlerde "Atatürk ilke ve inkilaplarina hizmet" ettikleri iddia ediliyor bu sahis, kurum ve kuruluslarin.
Eger asil neden bu idi ise üzerinden 84 yil gectigi halde, neden secim sandigina giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari, bu sahis, kurum ve kuruluslara "TOKAT" yapistiriyor ?
Demek oluyor ki, bu kaymak tabaka Atatürk´e, O´nun ilke ve inkilaplarina hizmet edememisler. Yoksa ????
"Bu ülkeyi siz kurtardiniz" diyen bir vatandasa Atatürk:
- Bu ülkeyi bu aziz millet kurtardi. dedi.
Yine Atatürk: Hakimiyet kayitsiz sartsiz bu milletindir. dedi.
Secimleri bu halka birakmak, iktidarin tümünü bu halka birakmamak, Atatürk karsitligi degilmidir ?

Türk Milletinin ne Türkiye Cumhuriyeti, ne Laiklik, ne milliyetcilikle hicbir problemi yok iken, problemleri varmis gibi göstermek, ya bakar körlük veyahutta, cikarlarin kaybolmakta oldugunu görmektendir.

Ulus devlet= halk devleti demektir....Buyrun halk iktidarina...

Hiç yorum yok: