Fikir7 Manset Haberler

15 Mayıs, 2007

NEDEN ERMENi SOYKIRIMINI KABULLENDiK ?

TO BE, OR NOT TO BE ????

Arsivlerimizin acilmamasinin altinda tabiiki bircok neden yatiyor. Bu nedenler o kadar önemli olmalilar ki, ermeni soykirim iddialarini cürütebilecegimiz halde cürütmemmemiz bile göze aliniyor. Soykirim iddialarini cürütecek deliller, ermeni mezalimi olaylari, vs gibi, arsivlerimizde cok ama bunlari delil olarak kullanabilmek icin acmak gerekiyor bilim adamlarina.
Soykirim iddialarinma karsi koyup, cürütmek varken arsivleri acarak, acmiyoruz. Hangi sebep ve sebepler bu kadar önemli olabilir ?
Unutmayinki, arsivler kronik bir bütünlük icerirler. Yani bir kitaptan birkac sayfa alarak, birseyler ispat etmenizi hicbir bilim adami kabul etmez. Ermeni mezalimini ortaya koyacak deliller icerisinde ucu baska yerlere deyecek baska delillerde var. Yoksas Ermeni soykirimini cürütürken baska pislikler mi ortaya cikacak ki, bunlardan korkuluyor.
Erzurum, Igdir, Gaziantep, Maras arsivleri, bu sehirlerin halklarinin anlattiklarinin dogrulugunu delilleyebilecektir. Yani ermeniler Türklere karsi toplu katliamlar uyguladilar. Iste bu delilleri ortaya koyarak, ermeniler hakli olarak, "ermeniler tehcire zorlanmistirlar" denilebilir ve bu tüm dünyacada DOGRU kabul edilebilir. Fakat bu arsivlerin icerisinde-ayni zaman diliminde- Gaziantep´in Ermeniler öncülügünde Fransizlar tarafindan 2. isgali ortaya cikmis olacakltir. Antep´in 2. isgali ise Kilic Ali Bey´in ermenilerden rüsvet olarak aldigi altinlar karsiliginda satildigi gercegi de ortaya cikacaktir.
Arsivlerin acilmama nedenleride bunlardir.
Kisacasi "ermeni soykirimini kabul etmeyi", icimizdeki gercekleri ortaya cikartmama pahasina kabul etmektedir bizim devletimiz.

Hiç yorum yok: