Fikir7 Manset Haberler

12 Mayıs, 2007

Türkiye ve Kiliseler...

Türkiye´de KiLiSE........VER Ki - ALASIN.....
Alanya´da ikamet eden ve meslegi rahiplik olan bir Alman vatandasi Sn. Kusch; Alanya Müftülügüne bas vurarak, Alanya´da Kilise yapilmasi icin destek olmasini istemistir.

Sn. Kusch´un ilk önce kendi ülkesinde, müslüman insanlara, dinlerini Almanya Anayasasina ve Hukukuna göre yasamalari, Cami talepleri hususunda ne verildigini ögrenmelidir. Ögrenmelidir ki, bu gerceklere dayanarak, Alanya Müftülügünden dolayisi ile Diyanet isleri Baskanligindan Kilise kurulmasi istesin.

Sn. Papaz´in ancak ve ancak "karsiliklilik anlasmasi"na göre, karsi ki uygulamalari inceledikten sonra, bizdende esdeger karsilik beklemesi gerekir.

Almanya´da yasayan Müslümanlara, Alman hükumeti cami yaptirmadi ve yaptirtmadi....Mevcut camilere, pardon apartman dairelerindeki ibadet yerlerine cami diyebilmek icin bakar kör olmak gerekir.
Almanya´da: 1. Sehir icerlerinde kesinlikle bir cami insaatina izin verilmiyor. 2. Gerek sehir icerisinde, gerekse de sehir disinda a) minareye, b) kubbeye ve c) cami görüntülü insaatlara izin verilmiyor. 3. Binbir oyun ve entrikalarla, kira bedellerinin en az 10 kati ödenerek, müslümanlar tarafindan daireler kiralandi ve cami olarak pardon mescit olarak kullanilabiliyor ancak. 4. Mevcut camiler, maksadlarinin disinda kullanilarak, cemaate kapatilmistirlar.ör: Potsdamdaki cami... 5. Mescid olarak kullanilan dairelerin, mescid olarak kullanilabilmeleri icin olmadik bahaneler uydurulmus ve bu bahaneler ancak cok para dökülerek giderilebilmistir.
Sn. Papaz Kusch ilk önce Almanya´ya gitsin, kendi devleti, Hükumeti, Belediyesi ve kilisesi ile konussun. Almanya´da islam ibadeti nasil icra edilebilmektedir, görsün ve bu isteklerini dile getirsin. Ondan sonra Türkiye´den, Müftülükten, Belediye Baskanindan ayni haklari istesin. Bu arada Belediye Baskanlarini; müslümanlarin Almanya´da karsilastiklari sorunlari, yasaklari Ditib´den ve diger cemaatlerin liderlerinden ögrenmeye cagiriyorum.
Belediye Baskanlarinin bu bilgilendirmelerden sonra, islamin önüne cikartilan engelleri, Kilise önündede engel olarak ortaya cikartabilecekleri ortadadir.

Belediye Baskanlari Kilise isteyenlere nasil Kilise verilemeyecegini, Almanlardan ögrenerek calismalarini yönlendirmelidirler.
Hersey karsiliklidir. Avrupalilar; biz Müslümanlara ne imkan verdilerse kendi ülkelerinde, aynisini vermemiz mümkün olabilmelidir kendi ülkemizde.

Bu da demektir ki, hemzemin bir apartman dairesinde kilise kurabilirler. Bu daireden disariya hicbir ses, koku cikmamasi, 1 m. eninde caddeye cikisli kacis kapisi, ses izolasyonu, yangin söndürme tesisatlari, erkek, kadin tuvaletleri, lavabolari bulundurmak, vs..gibi sartlari yerine getirmek kaydi ile. Can kulesine, can sesine toplumu rahatsiz ettiginden dolayi müsade etmemek kaydi ile.
Kilise insaatina izin yok.

Kilise konusunda "karsilkli özveri" ilkesine uyum icin Belediyelerin bilincli olmalari sarttir. Zira Alman anayasasinda dile getiren din özgürlügü, Almanya´da Beledi mevzuatlari ile kisitlanmaktadir.

Ayni muameleleri bizimde demokrasi adina yapmamizda herhangi bir sakinca yoktur AB Normlarina göre.

Hiç yorum yok: