Fikir7 Manset Haberler

16 Mayıs, 2007

Nerede Cumhur bugünkü bu Cumhuriyetin icerisinde ???

Nerede Cumhur bugünkü bu Cumhuriyetin icerisinde ???

[quote=Antares;120598]

Neden demokrasi diye bişeyin olduğunu işin ucu kendimize battığında anımsarız[/quote]

Demokrasi mücadelesi daima verilir anti-demokratik sistemlere karsi. Atatürk tek partili sistemden cok partili sisteme gecebilmek icin halkinda isteklerini karsilamak icin 2. Partinin kurulmasina izin verir.
O gündür bugündür ister bu millet özgürlügünü ve demokrasiyi...Fakat asker kökenli despot inönü yesermeden koparir bu özgürlük hareketinin kafasini.
O gündür..bugündür her 10 yilda bir susturulur bu ülkede demokrasi istemleri asker balyozu ile.
Demokrasi isteminde bulunan insanlarin güclü olmalari gerekir. Bu gücü olusturabilmek icin diger güclerle birlesir ve mücadele gücünü daha büyütmek icin. Ama asker balyozunun gücü tüm güclerden daha da sertti, güclü idi bu ülkede.
Belirtmek isterim ki, igne bize oldu bitti batiyor..sadece bizede degil, herkese batiyor. Ama bu arada bu özgürlük istemlerinin adlarida degisiyor, asli DEMOKRASI olsada.
Türkiye´de kurulan tüm devrimci hareketler, tüm partiler, tüm dernekler DEMOKRATIK HAKLAR icin kurulurlar. Adlari baska baska olsada.
Günümüz azinliklarindan Kemalist, Atatürkcü gecinen ama Atatürk ile yakindan uzaktan hicbir iliskisi olmayan kesimde demokratik haklari icin orduyu, cumhurbaskanini, anayasa mahkemesini, parlementoyu, Yök, vs..gibi kurumlari kullaniyor.
Yani her kes demokratik hak pesinde bu ülkede.
Eger bir azinlik "laiklik elden gidiyor" narasini atarak, korktugunu belirtiyorsa, ona gösterilmelidir, korkuya gerek olmadigi, tabiiki bu korkusu cidden varsa, korkulari oynmamiyorsa.

Aslolan DEMOKRASi´dir. Demokrasi icin, anti demokratik araclari kullanmakla, demokrasiye gidilemez.

Darbelerin zararini, darbelerin babasi olan bu laik gecinen azinlik yavas yavas derisinde hissederek, panige basladi bile.

Demokrasi; rey miktarina göre haklara razi olmak, bu sartlara göre birlikte yasamayi kabullenmekten demektir.

Eger halkin % 80 i kirmizi, % 20 si yesil diyorsa bir renge. Ortaya cikan renk 80 kirmizi renk+20 Beyaz renk pigmentlerinin karisimi olan renktir.

Buna tüm paylasimcilarin katilmasi sarttir demokraside.

Bugün ve 1946 dan beri icerisinde bulundugumuz tablo ise; % 20 lik azinligin renginin, diger % 80 lik rengin hic kaale almadan ortaligi kendi rengi ile boyamasindan baska birsey degildir.

Azinliklarin, cogunluk üzerindeki iktidarina cumhuriyet degil oligarsi denir. Cumhur=Halk
Cumhuriyet= Halk idaresi

Nerede Cumhur bugünkü bu Cumhuriyetin icerisinde ???

Hiç yorum yok: