Fikir7 Manset Haberler

09 Mayıs, 2007

TÜSİAD'ın asıl kuruluş gerekçesi CHP







TÜSİAD'ın asıl kuruluş gerekçesi CHP

TÜSİAD'ın asıl kuruluş gerekçesi CHP
Hükümete yönelik çıkışıyla gündeme gelen Borusan Holding kurucusu Asım Kocabıyık, TÜSİAD'ın asıl kuruluş gerekçesini 2001 yılında böyle ortaya koydu.
TÜSİAD neden kuruldu - 09 / 05 / 2007 11:14
Kenan Kıran'ın haberi




"AKP’nin oyları yüzde 50’yi bulduysa, bu memleket kayboldu demektir" diyen ve "Atatürk'ü görmüş adam" olmakla övünen Borusan Holding’in kurucusu Asım Kocabıyık 2001 yılında verdiği bir ropörtajda iş dünyasının en büyük derneği TÜSİAD'ın asıl kuruluş gerekçesini de ortaya koydu.



Yaptırdığı Borusan Asım Kocabıyık Anadolu Teknik Lisesi’nin giriş kapısı ile bahçesinin demir parmaklıklarını masonların ve İsrail'in devlet sembolü olan “Yedi Kollu Şamdan” ile çeviren Asım Kocabıyık, TÜSİAD’ın, CHP'ye tanıtım için kurulduğunu açıklamış. 2001 yılında Hürriyet'te yer alan bir haberde Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kocabıyık, TÜSİAD'ın neden kurulduğuna ilişkin soruya,


"TÜSİAD'ın kuruluş statüsünde ne yazarsa yazsın, TÜSİAD İstanbul ile İzmit arasındaki sınai müesseseleri CHP milletvekillerine tanıtmak için kuruldu. Sanayi odası ve TOBB bunu yapamıyordu. Bunlar politikayla meşguldü. Zaman içinde ilgi alanı genişledi. Hiçbir şahsi davayı müdafaa etmedi, memleket meselelerine sahip çıktı" şeklinde açıklaması yer almıştı.

Hiç yorum yok: